Μπορούμε να αναπτύξουμε ένα νέο μοντέλο διάσωσης και προσφοράς φαγητού και τροφίμων
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 13:40
Μπορούμε να πετάμε το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων στα σκουπίδια, την ίδια στιγμή που 900 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο υποσιτίζονται; Μπορούμε στις ανεπτυγμένες χώρες να σπαταλάμε ετησίως περίπου την ίδια ποσότητα παραγωγής όλης της υποσαχάριας Αφρικής (220 εκατ. τόνους); Μπορούμε να σπαταλάμε τόσο φαγητό, πράξη που ευθύνεται για το 8% της παγκόσμιας παραγωγής αερίων του θερμοκηπίου, δηλαδή, με άλλα λόγια, η σπατάλη τροφίμων, εάν ήταν χώρα, να είναι η 3η πιο ρυπογόνος χώρα στον κόσμο; Μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι απέναντι στη σπατάλη πρώτων υλών που συνεπάγεται η σπατάλη τροφίμων όταν, για παράδειγμα, για την παραγωγή 1 κιλού βόειου κρέατος χρειάζονται 15.000 λίτρα νερού ή για 1 καρβέλι ψωμί 1.000 λίτρα νερού; Μπορούμε να πετάμε