Sprite_63.jpg

 

Ο φυσικός κόσμος συναντά τον ψηφιακό στη σκιά της Ακρόπολης

Πότε: 17 Σεπτεμβρίου 2020, 20:30

Πού: Οδός Χαιρεφώντος 14, Πλάκα, Αθήνα | Outdoor event

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας Athens Digital Arts Festival (ADAF), ο μακροβιότερος θεσμός για τη σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα στην Ελλάδα (est. 2005), εγκαινίασε την online πολιτιστική πραγματικότητα. Το πρώτο Digital Art Online Streaming Festival είναι γεγονός και προσφέρει καθημερινά στο κοινό ξεχωριστές εμπειρίες με αποκορύφωμα τις παγκόσμιες πρεμιέρες.

Μετά την εις διπλούν sold-out online πρεμιέρα της performance «Centaur», που παρουσιάστηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ADAF Online (online.adaf.gr), το ADAF ενώνει τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο και σας παρουσιάζει την πρώτη φυσική δράση στο πλαίσιο του ADAF 2020.

Το Athens Digital Arts Festival σας προσκαλεί την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 στη φυσική πλέον προβολή της performance «Centaur» στις 20:30. Το στενό της οδού Χαιρεφώντος, έξω από την είσοδο του Ινστιτούτου της Δανίας στην Ελλάδα, θα διαμορφωθεί ειδικά για να φιλοξενήσει μια αξέχαστη προβολή κάτω από τα επιβλητικά φώτα της Ακρόπολης.

«Centaur»: Μια προκλητική συνάντηση μεταξύ χορευτών και τεχνητής νοημοσύνης

Το «Centaur» είναι μια performance που εξετάζει τις συνέπειες της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και της δύναμης της τεχνολογίας. Ο τίτλος, εμπνευσμένος από το πλάσμα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, είναι επίσης το όνομα ενός project πληροφορικής που εξυψώνει τις ανθρώπινες ποιότητες συνδυάζοντας την τεχνητή με την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Σημαντικά ονόματα όπως ο Pontus Lindberg (νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Danish Dance Theater), ο Ryoji Ikeda (ο κορυφαίος ηλεκτρονικός συνθέτης, sound artist και εικαστικός της Ιαπωνίας), η CecileWaagner-Falkenstrøm (βραβευμένη εικαστικός, εξειδικευμένη στην τεχνητή νοημοσύνη) και το Royal Danish Ballet δημιουργούν το «Centaur», μια παράσταση για την ανθρώπινη τάση να προβάλλει συναισθήματα πάνω σε μηχανές. Η ειδικά σχεδιασμένη τεχνητή νοημοσύνη, που μπορεί να διεγείρει συνειδήσεις, συναισθήματα και προθέσεις, είναι ταυτόχρονα συν-δημιουργός και συντελεστής της performance.

To «Centaur» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα Δείτε το trailer του «Centaur» ΕΔΩ

ADAF Awards 2020

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ! Tην προβολή της εμβληματικής performance «Centaur» θα συνοδεύσει η τελετή απονομής των Βραβείων ADAF 2020. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ADAF Online το κοινό είχε τη δυνατότητα να ψηφίζει τα αγαπημένα του έργα. Για κάθε κατηγορία θα αναδειχθούν τα τρία αγαπημένα έργα του κοινού.

Για να κλείσετε μια θέση για αυτή τη μοναδική διοργάνωση κάτω από τα φώτα της Ακρόπολης, πατήστε ΕΔΩ

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες των αρμόδιων φορέων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον Covid-19.

16ο Athens Digital Arts Festival

Συνδιοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)

Υπό την αιγίδα: Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθηναίων

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας Athens Digital Arts Festival υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ

2014-2020.

Εργίνα Αγγελή

Mobile

+30 694 6810610

Γραφείο Τύπου

Telephone

+30 210 32 30 005

Multitrab Productions

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία

Website

www.adaf.gr

Ακολουθήστε μας στα social media:

Facebook

Instagram

YouTube

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn