koinonia1609.jpg

 

Νέα πιο αυστηρά μέτρα τίθενται σε ισχύ στην Αττική από σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και έως το τέλος του μήνα λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής. Τα μέτρα θα είναι οριζόντια και ελήφθησαν μετά και τη χθεσινή έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στην εν λόγω περιοχή. 

Να υπενθυμιστεί ότι την Τρίτη ανακοινώθηκαν 310 νέα κρούσματα, με τα 197 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην Αττική τα κρούσματα είναι αυξημένα (3 ανά 100.000 κατοίκους) και ο κίνδυνος διασποράς θεωρείται έντονος. Για τον λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η λήψη επιπρόσθετων μέτρων, που θα ισχύουν για το επόμενο 14ήμερο. 

Μάσκες

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας επεκτείνεται, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται στους εξής χώρους:

  • Σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς.
  • Σε όλους τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους συναθροίσεων, όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα.
  • Υποχρεωτική η χρήση σε όποιο σημείο δεν τηρείται απόσταση του 1,5 μέτρου.
  • Σε λαϊκές αγορές χρήση της από παραγωγούς και καταναλωτές.

Επιπλέον:

  • Σινεμά και συναυλίες.
  • Ισχυρή σύσταση σε όλους για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς χώρους.
  • Ισχυρή σύσταση στους πολίτες άνω των 65 ετών να κάνουν γενική χρήση της μάσκας, όπως και να αποφεύγουν χώρους υψηλής συνάθροισης.

Τι ισχύει για σινεμά και συναυλίες

Όπως έγινε γνωστό κατά την συνέντευξη Τύπου για την πορεία του κορονοϊού, εφαρμόζονται νέα μέτρα σε θερινά και χειμερινά σινεμά. 

Η πληρότητά τους μειώνεται από το 70% στο 60% και όλοι οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο, την έξοδο και τη διάρκεια της παράστασης.  

Όσον αφορά στις συναυλίες, αποφασίστηκε μείωση της χωρητικότητας από 75% σε 50%.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα:

  • Υποχρεωτική μάσκα.
  • Μόνο καθήμενοι.
  • Απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

Κλείνουν κέντρα με ζωντανή μουσική

Ακόμα, αποφασίστηκε παύση της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική (ΚΑΔ 56301001, 56301009, 56301010, 56301011, 56301012) αλλά και των κλειστών αιθουσών συναυλιών (ΚΑΔ 90041009) για τις επόμενες 14 ημέρες.

Μέτρα για την εστίαση

Παράλληλα, αποφασίστηκε από σήμερα και έως τις 30 Σεπτεμβρίου να ισχύει αυστηρό όριο έξι ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Διατηρείται ο κανόνας της ύπαρξης 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις, ενώ τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα συνεχίσουν να ανοίγουν στις 10:00 π.μ. Εξαίρεση αποτελούν τα σουπερμάρκετ, οι φούρνοι και τα καταστήματα τροφίμων.

Τέλος, στις λαϊκές αγορές η συμμετοχή των πωλητών διαμορφώνεται στο 50% και οι πάγκοι θα πρέπει να έχουν απόσταση τριών μέτρων μεταξύ τους.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn