epikairotita0109.jpg

 

Το βράδυ της Δευτέρας η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο, προκαλώντας την αντίδραση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ.

Όπως τονίζεται στην αντι-Navtex, είναι άκυρη η τουρκική Navtex, έχει εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένη υπηρεσία και η τουρκική δραστηριότητα είναι παράνομη, καθώς αφορά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σημειώνεται ότι το σημείο που δέσμευσε η Άγκυρα χθες το βράδυ είναι λίγο πιο βόρεια από αυτά που είχε δηλώσει με τις προηγούμενες Navtex. Και η νέα ναυτική αγγελία εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ανανέωση της Navtex για το σεισμογραφικό σκάφος και, σύμφωνα με τη νέα οδηγία, θα παραμείνει στην περιοχή έως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

ΥΠ.ΕΞ.: Η Τουρκία συνεχίζει τον ρόλο του ταραξία

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στην κίνηση της Άγκυρας και σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε την Τουρκία ότι συνεχίζει να εκπληρώνει πιστά τον ρόλο του ταραξία και προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Κάλεσε επίσης την Τουρκία να εγκαταλείψει τα καθημερινά παραληρήματα στα οποία επιδίδεται και να συνεργαστεί για την ασφάλεια της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι «η Ε.Ε. αναμένει από την Τουρκία να βρει μια ειρηνική λύση στις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς οι ενέργειές της προκαλούν ανησυχία σε ολόκληρη την Ε.Ε.»

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn