koin3b.jpg

 

Απόψε είναι η πανσέληνος του Αυγούστου, που αποτελεί το μεγαλύτερο και θεαματικότερο φεγγάρι της φετινής χρονιάς. Η επόμενη πανσέληνος πέφτει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Κάθε χρόνο το υπουργείο Πολιτισμού συνηθίζει να διοργανώνει τις εκδηλώσεις της πανσελήνου του Αυγούστου, προσφέροντας μοναδικές επισκέψεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα ανοίξουν φέτος λιγότεροι χώροι.

Στο πλαίσιο αυτό απόψε θα υποδεχθούν το κοινό 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά τη νύχτα της 3ης Αυγούστου, εκτός από μία και μόνο εκδήλωση στο Κάστρο Αντιρρίου, που έλαβε χώρα στις 2 Αυγούστου.

Η φετινή αφίσα του υπουργείου για τις εκδηλώσεις εμπνέεται από τους Περσικούς Πολέμους, όπου παρατηρούμε τις Θερμοπύλες και συγκεκριμένα τον λόφο του Κολωνού στο Καλλίδρομο όρος. 

Σημειώνεται ότι τόσο οι εκδηλώσεις όσο και οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτιστεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορoνοϊού. 

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn