lezada0207a.jpg

 

Στις 26 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς (ΕΜΑ) για την Προστασία Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων.

Εκ μέρους του ΕΚΚΑ ως φορέα διαχείρισης του ΕΜΑ και του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων ως εποπτεύουσας και συντονιστικής Αρχής προσκλήθηκαν στην εκδήλωση τα μέλη της Υποεπιτροπής της Βουλής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη της ως άνω Υποεπιτροπής κ.κ. Ραλλία Χρηστίδου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) και Αγγελική Αδαμοπούλου (βουλευτής ΜέΡΑ25) μετά των συνεργατών τους, από πλευράς δε ΕΚΚΑ συμμετείχε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου και η ομάδα υποστήριξης της λειτουργίας του ΕΜΑ, ενώ συμμετείχε και ο κ. Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.

Ο πρόεδρος του ΕΚΚΑ και ο Εθνικός Εισηγητής αναγνώρισαν τη γόνιμη συνεργασία αμφότερων  των φορέων και την κρισιμότητά της για την ομαλή λειτουργία του ΕΜΑ, ενώ τονίστηκε η συμβολή που μπορεί να έχει η Υποεπιτροπή της Βουλής και κάθε βουλευτής στην αναβάθμιση και την επέκταση της λειτουργίας του ΕΜΑ και τη διαμόρφωση πολιτικών πρόληψης και καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων. Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση των παρευρισκόμενων βουλευτών.

Ως φορέας διαχείρισης του ΕΜΑ δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να επιτελούμε με τη μέγιστη επάρκεια τον ρόλο που μας ανέθεσε η Πολιτεία. Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΚΑ στις 14 Μαρτίου 2020 στη Βουλή των Ελλήνων, ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και ευθύνη, έχοντας ως στόχο το 2021, διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, κανένας και καμία κάτοικος αυτής της χώρας να μη ζει σε συνθήκες σκλαβιάς».

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn