koinonia2506.jpg

 

Στις 3.310 ανέρχεται ο μέχρι στιγμής αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς την Τετάρτη ανακοινώθηκαν ακόμα 8 περιστατικά.

Τις τελευταίες ημέρες η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων εντοπίζεται στην περιοχή της Θράκης, και ειδικότερα στις περιφερειακές ενότητες της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Για όσους ασθενείς από τις παραπάνω περιοχές χρήζουν νοσηλείας ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δίνει εντολή διακομιδής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο βρίσκονται 18 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 13 σε απλό θάλαμο και οι 5 σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και σε μονάδα ειδικών λοιμώξεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη χώρα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς αριθμούν τους 42. Επομένως πάνω από το 40% βρίσκεται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Από τη Θράκη όλοι οι νέοι θάνατοι

Στο μεταξύ το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε ακόμα μία ασθενής. Επρόκειτο για μια 64χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, έχοντας υποκείμενο νόσημα.

Από τις 15 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα έχουν καταλήξει 9 άτομα, όλοι κάτοικοι της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Σε απόλυτη καραντίνα Εχίνος και Αγιάσμος

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα Εχίνου στον δήμο Μύκης Ξάνθης βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη σε απόλυτη απομόνωση, με τους κατοίκους να τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πέραν της περιοχής του Εχίνου, σε καραντίνα έχει τεθεί και ο οικισμός Αγιάσμου στον δήμο Ιάσμου Ροδόπης, ενώ έκτακτα μέτρα έχουν επιβληθεί και σε όλο τον δήμο Ιάσμου. Την ίδια ώρα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας έχει αποφασιστεί το κλείσιμο όλων των σχολείων λόγω της εμφάνισης πολλαπλών κρουσμάτων στην περιοχή.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn