pthseis.jpg

 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το «άνοιγμα» της τουριστικής περιόδου και την επανέναρξη των πτήσεων από και προς το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση παρουσίασε χτες Τετάρτη όλο το σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, το οποίο προβλέπει τις εξής ημερομηνίες - σταθμούς:

  • 25 Μαΐου: Επανέναρξη της δραστηριότητας των σκαφών αναψυχής
  • 29 Μαΐου: Λειτουργία κάμπιγκ και ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας
  • 15 Ιουνίου: Λειτουργία εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων
  • 15 Ιουνίου: Επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού από συγκεκριμένες χώρες και αποκλειστικά προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος»
  • 1 Ιουλίου:Απελευθέρωση όλων των πτήσεων εξωτερικού –με ορισμένες εξαιρέσεις– προς όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης στις 15 Ιουνίου θα υπάρξει μερική επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού από χώρες με θετικά επιδημιολογικά στοιχεία, παρόμοια της Ελλάδας.

Πληροφορίες του «ΣΚΑΪ» μάλιστα αναφέρουν ότι οι παραπάνω χώρες θα είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Από την 1η Ιουλίου, παράλληλα, αναμένεται η πλήρης απελευθέρωση των πτήσεων εξωτερικού, με ορισμένες μόνο εξαιρέσεις, οι οποίες θα αφορούν τις χώρες με υψηλό ρυθμό επέκτασης της COVID-19.

Τα στοιχεία και τα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση, θα εξετάζονται ανά 15 ημέρες, με τη λίστα των εξαιρέσεων να μικραίνει και να μεγαλώνει αναλόγως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες και οι τουρίστες δεν θα υποβάλλονται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, όπως ισχύει σήμερα, ενώ οι έλεγχοι για κορονοϊό θα είναι δειγματοληπτικοί.

Τι θα γίνει με τον εσωτερικό τουρισμό

Όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, το «άνοιγμά» του αναμένεται στις 29 Μαΐου, όταν και θα επιτραπεί η λειτουργία των κάμπιγκ και των ξενοδοχείων – καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή διαφημιστικής εκστρατείας, αλλά και η αξιοποίηση των προγραμμάτων «Τουρισμός για Όλους» και «Κοινωνικός Τουρισμός».

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» είναι ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ και προσφέρει e-voucher (εκπτωτικό κουπόνι) αξίας 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο για διακοπές με κατ' ελάχιστο τις τέσσερις διανυκτερεύσεις. 

Οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε περίπου 250.000.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn