epikerothta_26-3.jpg

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) το έντυπο της βεβαίωσης μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων. Στη βεβαίωση θα πρέπει να συμπληρωθεί το σημείο όπου βρίσκονται τα αδέσποτα, οι ημέρες και οι ώρες της σίτισης, ενώ η διάρκεια της μετακίνησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες.

Όπως είχε πει χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μόνιμους κατοίκους του δήμου όπου βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους η ΓΓΠΠ είχε έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ ώστε να υπάρχει μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α. Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίησή της θα είναι το αρμόδιο για τη διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου.

Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου όπου βρίσκονται τα ζώα, των ημερών και της ώρας ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες. Όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn