epikerotita_1803.jpg

 

Τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για τον νέο κορωνοϊό καθόρισε ειδική επιτροπή από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων - Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, όπως ανέφερε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου για τον Covid-19, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι στις ομάδες αυξημένου κινδύνου εντάχθηκαν άτομα με:

  • σοβαρή ανοσοκαταστολή,
  • σοβαρή καρδιοπάθεια,
  • σοβαρή πνευμονοπάθεια,
  • αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.

Επίσης άτομα με:

  • κακοήθεια υπό ενεργό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή άλλη ανοσοθεραπεία,
  • μεταμοσχευμένοι υπό ενεργό ανοσοκαταστολή.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα ο κορωνοϊό «έχει μία απίστευτη συμπεριφορά για κάποιους συνανθρώπους μας μετά την 5η με 7η ημέρα».

Όπως εξήγησε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων «ξαφνικά κάνουν μία καταιγίδα κυτταροκινών, ένα υπερφλεγμονώδες σύνδρομο για το οποίο υπήρξε πρόταση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για μία ειδική παρέμβαση, η οποία θα είναι ίσως και πρωτοπόρα στον κόσμο».

Σημειώνεται ότι έως χθες το απόγευμα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονταν σε 382, ενώ πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Συνολικά 60 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, ενώ 70 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 11 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών.  Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 69 έτη.

Sputnik Ελλάδας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn