tz.jpg

 

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Παπαδάκης, μετά το «Talking heads» του Άλαν Μπένετ, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην αρχή της θεατρικής σεζόν,  επιχειρεί τώρα να μαγέψει το αθηναϊκό κοινό με το πολυβραβευμένο έργο «Angels in America» του Tony Kuschner στο θέατρο «Χώρος». 

Από τις 24 Απριλίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το προκλητικό έργο με τον Στράτο Τζώρτζογλου σε ρόλο-κλειδί, αυτόν του Ρόι Κον, δεξί χέρι του Τζόζεφ Μακάρθι και μέντορα του Ντόναλντ Τραμπ, που υποδύθηκε ο Αλ Πατσίνο στην ομώνυμη σειρά της HBO, έρχεται να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους θεατές, οι οποίοι παρακολουθούν την υπόθεση του έργου να διαδραματίζεται σε ένα νυχτερινό club, αναφορά στο θρυλικό Studio 54. 

Ο Βαγγέλης Παπαδάκης παρουσιάζει στην Αθήνα το έργο που χαρακτήρισαν οι κριτικοί ως «ένα πραγματικό θεατρικό έπος» και έχει βραβευτεί με τα βραβεία Pulitzer και Tony Award. Μεταφέρθηκε στην τηλεόραση το 2003 για την HBO ως μίνι σειρά με ισχυρά ονόματα στο καστ, όπως η Μέριλ Στριπ και η Έμα Τόμσον. Το έργο μπήκε μόλις πρόσφατα στο ρεπερτόριο της Comèdie Française στο Παρίσι, εξασφαλίζοντας sold-out παραστάσεις μέχρι τον Μάρτιο του 2020.

Διαδραματίζεται στη ρεπουμπλικανική Αμερική του Ρίγκαν, μια καταπιεσμένη κοινωνία όπου οτιδήποτε διαφορετικό στιγματίζεται σε μια εποχή στην οποία η ομοφυλόφιλη κοινότητα  μαστίζεται από τη μεγάλη βόμβα της εποχής, το AIDS. Ειλικρίνεια, ισότητα, σεβασμός, αγάπη, χαρά, απόλαυση, έρωτας, ηθική συνδιαλέγονται με τη διαφθορά, το ψέμα, τη στιγματοποίηση, την ασθένεια, τον φόβο και τον ρατσισμό. Κι ένας άγγελος που αναγγέλλει τη μεγάλη μέρα της κάθαρσης, όπου θα κυριαρχεί η αγάπη, ενώ θα έχει πεθάνει η ηθική σήψη. Μια παράσταση ως ένας θρίαμβος της αγάπης και του φωτός. Ένας ύμνος στη ζωή σε αντιδιαστολή με οτιδήποτε σκοτώνει την ελευθερία στην απόλαυση.

Μουσική, ένταση, χορός, τραγούδι, ποτό, άγγελοι αποτελούν τα δομικά συστατικά της θεατρικής αυτής εμπειρίας με guest εμφανίσεις και πολλές εκπλήξεις.

Κείμενο: Tony Kuschner

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παπαδάκης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Λένα Μπαμπασάκη, Αλέξανδρος Λούμας

Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννη Τζέμης, Ξένια Καλαντζή

Παίζουν οι:

Αβδελιώτη Ανδρονίκη

Δανέζη Άννα

Κοτσώρης Αλέξιος

Λιάκου Σοφία

Σαββίδης Γιώργος

Τσάβεζ Ναταλί

Τζώρτζογλου Στράτος

Παπαδάς Μάνος

Παπαλάμπρος Δημήτρης

Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Δ/νση παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου

Παραγωγή: Mind the Gap

Η παράσταση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Θετικής Φωνής

Η παράσταση επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Πληροφορίες παραστάσεων:

Παρασκευή και Σάββατο: 20.00

Κυριακή: 19.00

Θέατρο «Χώρος»: Πραβίου 6, Αθήνα 118 55

Διάρκεια: 280’

Πρόσβαση: Πειραιώς & Λ. Κωνσταντινουπόλεως & Λ. Πέτρου Ράλλη

Συγκοινωνία | Μετρό: Κεραμικός,  Τρόλεϊ: 21, Λεωφορεία: 049, 914, 815 

Τιμή εισιτηρίου: 16 ευρώ και 12 ευρώ για ανέργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές

Προπώληση:  https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-horos/angels-in-america/

FB page: https://www.facebook.com/Angels-in-America-Θεατρική-Παράσταση-100439771569755

Πληροφορίες: Τζίνα Φουντουλάκη, 694 4042197

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn