ch5.jpg
  • O διαγωνισμός που στέφθηκε και πέρυσι με ιδιαίτερη επιτυχία έρχεται για 3η συνεχόμενη χρονιά. Περισσότερα από 1.500 παιδιά από 27 διαφορετικές περιοχές σε Ελλάδα και Κύπρο διαγωνίστηκαν πέρυσι σε 40 εξεταστικά κέντρα. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έλυσαν τα θέματα του διαγωνισμού, τα οποία έχουν γίνει σε περισσότερα από 600 σχολεία. Το Out-of-the-Box Challenge απέσπασε Gold βραβείο στα Education Leader Awards και τα θέματά του κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, ένα βιβλίο το οποίο εξαντλήθηκε στους πρώτους 6 μήνες της κυκλοφορίας του. Το Out-of-the-Box Challenge έχει την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Κύπρου και έχει στην επιτροπή θεμάτων τον ομότιμο καθηγητή Διδακτικής του ΕΚΠΑ κ. Σπανό, όπως και τον επικεφαλής της Google στην Ελλάδα Ηλία Σούση.

Το Out-of-the-Box Challenge απευθύνεται σε όλους τους μαθητές από την Γ’ μέχρι την ΣΤ’ Δημοτικού και διαρθρώνεται σε 3 φάσεις. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες θα πρέπει να λύσουν γρίφους και προβλήματα λογικής χωρίς να απαιτείται κάποια πρότερη γνώση, με μόνο όπλο την κριτική ικανότητα και τη φαντασία τους. Σε αυτά τα προβλήματα η απομνημόνευση δεν μπορεί να βοηθήσει. Το περιεχόμενο των γρίφων αντλείται από ευρύ φάσμα γνωστικών περιοχών (από τα Μαθηματικά και τη Φυσική μέχρι τη Φιλοσοφία) και απαιτείται από τα παιδιά να παραγάγουν πρωτότυπες ιδέες ατομικά και σε ομάδες.

Οι 3 φάσεις του διαγωνισμού έχουν ως εξής:

Α’ φάση (22 Φεβρουαρίου 2020): Οι μαθητές θα προσέλθουν σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και θα κληθούν να απαντήσουν σε προβλήματα λογικής και φαντασίας. Τα προβλήματα θα εξετάζουν κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα και διαθεματικότητα.

Β’ φάση (9 Μαΐου 2020): Τα παιδιά που θα διακριθούν στην Α’ φάση θα συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο φεστιβάλ δημιουργικότητας. Το φεστιβάλ θα είναι με σταθμούς, σαν παιχνίδι, και οι συμμετέχοντες θα πρέπει μέσα από ατομικές και ομαδικές προκλήσεις κατασκευαστικού χαρακτήρα να συλλέξουν πόντους που θα αναφέρονται στην κριτική ικανότητα, τη δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, ηγετικές ικανότητες και την ικανότητα να περάσουν από την ιδέα στην πράξη.

Γ’ φάση (10 Ιουλίου 2020): Τα παιδιά που θα προκριθούν από τη Β’ φάση θα συναντήσουν τον επιταχυντή. Εκεί θα επιλέξουν ανάμεσα σε απαιτητικές αποστολές και θα κληθούν να βρουν καινοτόμες και ρεαλιστικές λύσεις μέσα σε 10 μέρες, συμβιώνοντας σε κατασκηνωτικό χώρο. Θα έρθουν σε επαφή με ειδικούς, που θα λειτουργήσουν ως πηγές για αυτά και θα παρακολουθήσουν workshops. Στο τέλος των 10 ημερών θα παρουσιάσουν τη λύση τους, θα μαζέψουν πόντους για την εφαρμοστικότητά της, την καινοτομία της, την επιμονή, την ανθεκτικότητα και τη συνεργατικότητά τους.

Είσαι έτοιμος; Σε περιμένουμε! Αιτήσεις μέχρι 15 Φεβρουαρίου.

Κλείσε τη θέση σου στο OutoftheBoxChallenge.gr

Η ομάδα της Χαρισμάθειας

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn