prwt3.png

 

Ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Afixis διοργανώνει για δεύτερη φορά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Ο διαγωνισμός αποτελείται από τρεις γύρους, στη Θεσσαλονίκη (15 Φεβρουαρίου 2020) στα Εκπαιδευτήρια​ Ε. Μαντουλίδη​ στην Αθήνα (22-23 Φεβρουαρίου 2020) στα CGS​ (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα)​, ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (7-8 Μαρτίου 2020) στα CGS​ (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα).​ Στον τελικό θα προκριθούν οι καλύτερες ομάδες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στο 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, και τα Εκπαιδευτήρια CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) στην Αθήνα, στην Παλλήνη Αττικής. Αποτελούν δύο ιδιωτικά σχολεία που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες, με έμπειρους και εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς σε όλα τα επίπεδα.

Ο Afixis είναι ένας εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός​ ο οποίος είναι αφοσιωμένος στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές και φοιτητές, καθώς και στην καθοδήγησή τους στο να καλλιεργήσουν την προσωπικότητα και τις ικανότητές τους, να ανακαλύψουν τη δυναμική τους και να συνεισφέρουν μέσα από τη δράση τους στη βελτίωση της ανθρωπότητας.

Η αποστολή μας είναι να αναδιαμορφώσουμε την εκπαίδευση και η φιλοσοφία μας συνοψίζεται στη σκέψη ότι η εκπαίδευση πρέπει να καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες των μαθητών και των φοιτητών και να τους παρέχει τα μέσα για να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους.

pr1Οι εικονικές​ δίκες «Πρωταγόρας» αποτελούν​ μια διαδραστική προσομοίωση δικαστηρίου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων, προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό προεδρείο, καθώς και μια εξαμελή ομάδα ενόρκων, που αντιπροσωπεύουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Επιπλέον, ως κριτές συμμετέχουν φοιτητές.

Ποια είναι τα θέματα που συζητούν; Βασισμένοι σε πραγματικές υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη ανά τον κόσμο, αποφαίνονται για ζητήματα που διχάζουν την κοινή γνώμη, όπως η θανατική ποινή, ο περιορισμός του διαδικτύου, η ευθανασία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των μαθητών και των φοιτητών, στην καταπολέμηση της αγοραφοβίας και την ανάπτυξη των ρητορικών ικανοτήτων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας afixis​.org και protagoras​.afixis.org​ και τις σελίδες μας στο Facebook Afixis​ και Εικονικές​ Δίκες «Πρωταγόρας».​

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn