Hotel_Tech20.jpg

 

4ο Συνέδριο Hotel Tech
«Check in at the Digital Era Hotel!»
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, Divani Caravel Hotel

Η νέα ψηφιακή εποχή, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει καταλυτικά και τον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων και ειδικότερα των μονάδων φιλοξενίας με επίκεντρο τα ξενοδοχεία.

Η 4η διοργάνωση του συνεδρίου Hotel Tech, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, θα αναδείξει την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν τα ξενοδοχεία στους πελάτες τους, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας, στην εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας των κτιριακών υποδομών τους, αλλά και ευρύτερα στην ενίσχυση της τουριστικής αγοράς στη χώρα μας με μοχλό τις επενδύσεις σε σύγχρονες τεχνολογίες.

«Check in at the Digital Era Hotel!» είναι ο τίτλος του φετινού συνεδρίου, αποτυπώνοντας την απαίτηση υιοθέτησης των νέων τεχνολογικών τάσεων από πλευράς του hospitality industry, που θα επιτρέψει στα ξενοδοχεία να εισέλθουν σε μια νέα εποχή με στόχο τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας φιλοξενίας των πελατών τους.

Οι ομιλητές και οι θεσμικοί φορείς που θα υποστηρίξουν το συνέδριο, καθώς και οι εταιρίες-χορηγοί οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην παράλληλη έκθεση που θα διοργανωθεί, θα παρουσιάσουν τις στρατηγικές, τις τεχνολογικές τάσεις και τις ολοκληρωμένες λύσεις οι οποίες μπορούν να αναβαθμίσουν στην πράξη τις υποδομές και κατ’ επέκταση τις υπηρεσίες των τουριστικών μονάδων φιλοξενίας.

Όλες οι επαγγελματικές λύσεις και υπηρεσίες ICT, τα εργαλεία ενεργειακής διαχείρισης, οι κτιριακοί αυτοματισμοί, οι ψηφιακές εφαρμογές marketing και κρατήσεων, οι τηλεοράσεις και τα συστήματα digital signage, οι υποδομές ασφάλειας και προστασίας θα αποτελέσουν τα κυριότερα θεματικά αντικείμενα που θα παρουσιαστούν στις ομιλίες και στην παράλληλη έκθεση του συνεδρίου.

Στο 4ο συνέδριο Hotel Tech, που πλέον αποτελεί το σημείο αναφοράς των τεχνολογικών εξελίξεων στον τουριστικό κλάδο, αναμένεται να συμμετάσχουν ως επισκέπτες στελέχη του ξενοδοχειακού τομέα, αλλά και επαγγελματίες από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση τεχνολογικών έργων στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Business IT

Οι λύσεις hardware, software και οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες στοn τομέα του business IT αναβαθμίζουν τις υποδομές πληροφορικής και τα δίκτυα των ξενοδοχειακών μονάδων και συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της λειτουργικότητας, της ευελιξίας και της εξοικονόμησης πόρων.

Οι εφαρμογές του Internet of Things, του cloud, του mobility και των άλλων τεχνολογικών τάσεων, καθώς επίσης και οι λύσεις ψηφιακής ασφάλειας managed services, υπηρεσίες IT θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτού του θεματικού άξονα του συνεδρίου.

Communication solutions

Εξοπλισμός wi-fi, ενοποιημένες λύσεις επικοινωνίας, λύσεις IP τηλεφωνίας και τοπικής δικτύωσης είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο προς τους πελάτες των τουριστικών καταλυμάτων, όσο και για την εύρυθμη και αποτελεσματική επιχειρησιακή λειτουργία συνολικά των μονάδων αυτών. Οι εξελίξεις στους τομείς της δικτύωσης, της επικοινωνίας και της παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο internet θα απασχολήσουν ένα σημαντικό μέρος των παρουσιάσεων του συνεδρίου.

Digital marketing and online reservations

Οι online κρατήσεις, η προβολή των ξενοδοχείων μέσω διαδικτύου, των μηχανών αναζήτησης και των social media και οι εξειδικευμένες mobile εφαρμογές βρίσκονται σήμερα στον πυρήνα διαχείρισης της εμπορικής πολιτικής και προσέλκυσης πελατών στα ξενοδοχεία. Οι ομιλητές του συγκεκριμένου θεματικού άξονα θα ενημερώσουν τους επισκέπτες για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες ευρύτερα προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να διαμορφώσουν μια επιτυχημένη στρατηγική προσέλκυσης δυνητικών πελατών.

Energy

Η διαχείριση των ενεργειακών πόρων αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων. Η επίτευξη της βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης, σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους, αποτελεί βασικό στόχο κάθε ξενοδοχειακής μονάδας. Οι νέες τεχνολογίες φωτισμού, οι σύγχρονες λύσεις κλιματισμού, οι εξελιγμένοι αισθητήρες θερμοκρασίας και κίνησης, οι μονάδες ελέγχου, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και γενικότερα τα συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας θα είναι από τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν σε αυτό τον θεματικό άξονα.

TV and entertainment

Ο ρόλος της τηλεόρασης στο σύγχρονο ξενοδοχείο είναι σίγουρα αναβαθμισμένος. Η συσκευή της τηλεόρασης δεν είναι απλώς ένα μέσο προβολής τηλεοπτικών επίγειων και δορυφορικών καναλιών, αλλά έχει μετατραπεί σε ένα διαδραστικό εργαλείο μέσα από το οποίο προσφέρονται διευρυμένες υπηρεσίες και πολλές εφαρμογές. To κλειδί γι’ αυτή την αλλαγή είναι οι τεχνολογίες IPTV, οι υποδομές HeadEnd, ο δικτυακός εξοπλισμός και φυσικά οι νέες συσκευές τηλεοράσεων, που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου θεματικού άξονα μαζί με τις λύσεις digital signage για την προβολή ψηφιακού περιεχομένου σε όλους τους χώρους των ξενοδοχείων.

Security and safety

H ασφάλεια των πελατών, του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και των υποδομών αποτελεί μια κρίσιμη παράμετρο εύρυθμης λειτουργίας των ξενοδοχείων, καθώς και βασικό κριτήριο επιλογής των πελατών, όπως καταδεικνύουν πολλές έρευνες. Οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης, στις ηλεκτρονικές κλειδαριές, στον φωτισμό ασφαλείας, στα συστήματα βίντεο επιτήρησης και στις άλλες κατηγορίες των συστημάτων ασφαλείας με πεδίο εφαρμογής τα ξενοδοχεία, αλλά και ο σημαντικός ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα στις διαδικασίες προστασίας, θα αναδειχτούν μέσα από τις ομιλίες αυτού του θεματικού άξονα.

Αγγελική Νόστη
Events Manager
Μάγερ 11, Αθήνα 104 38
www.smartpress.gr
Tel.: +30 210 5201500
Mob.: +30 6977 354000

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn