20191101-logo-20_years_imba-final2-01.jpg

 

Το MBA International γιορτάζει 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας

mba13

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA International προσφέρεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το κορυφαίο πανεπιστήμιο οικονομικών σπουδών στην Ελλάδα, και αποτελεί ένα καινοτόμο και σύγχρονο μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο προσφέρει μια εξατομικευμένη και τεχνολογικά εστιασμένη εκπαιδευτική εμπειρία. Φέτος το MBA International συμπληρώνει 20 χρόνια από την πρώτη ορκωμοσία του προγράμματος, όταν οι πρώτοι απόφοιτοι εισέρχονταν στην αγορά εργασίας με ισχυρό διαβατήριο το πτυχίο του MBA International.

Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια το MBA International μετονομάζεται (έως το 2004 ήταν γνωστό ως MSc in Decision Sciences), αποκτά διεθνή αναγνώριση μέσω της πιστοποίησης από τον οργανισμό Association of MBAs (AMBA), λαμβάνει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία, με σημαντικότερο το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας από το AMBA (Innovation Award), και εξελίσσεται σε ένα διεθνούς εμβέλειας μεταπτυχιακό πρόγραμμα με ένα ισχυρό δίκτυο φοιτητών, αποφοίτων και καθηγητών παγκοσμίως.

Σημαντικό πλεονέκτημα του προγράμματος αποτελεί το πλούσιο ακαδημαϊκό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει μια πληθώρα μαθημάτων επιλογής και ειδικεύσεων που επιτρέπουν στον φοιτητή να διαμορφώσει το ατομικό του πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες αλλά και τους προσωπικούς στόχους του. Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των φοιτητών και λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις στην αγοράς εργασίας, το πρόγραμμα σπουδών εξελίσσεται δυναμικά ενσωματώνοντας νέες τάσεις στον χώρο της εκπαίδευσης στελεχών, όπως οι ηλεκτρονικές δεξιότητες (e-skills), αλλά και οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές και αποφοίτους του ευκολότερη πρόσβαση σε περιζήτητες επαγγελματικές πιστοποιήσεις, όπως, για παράδειγμα, οι πιστοποιήσεις PMI, CIMA, GRI, οι οποίες αποτελούν σημαντικό εφόδιο στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην υποστήριξη των φοιτητών και των αποφοίτων σε θέματα επαγγελματικής εξέλιξης μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας (Career Office). Αυτό επιτυγχάνεται παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες, όπως ατομική συμβουλευτική, ενημέρωση για νέες θέσεις εργασίας, προσωπικές συνεντεύξεις στο πλαίσιο της ετήσιας Ημέρας Καριέρας, αλλά και μέσω του μαθήματος Ανάπτυξης Προσωπικών Δεξιοτήτων (Personal Skills Development), όπου οι φοιτητές αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές και διαπραγματευτικές τους ικανότητες, αποκτούν αυτογνωσία και αυτοέλεγχο και μαθαίνουν να διαχειρίζονται τον χρόνο, το άγχος και τη δυναμική των ομάδων.

Όλα τα παραπάνω αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα των αποφοίτων του MBA International στην αγορά εργασίας, κι αυτό αποδεικνύεται και από τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης και επαγγελματικής ανέλιξής τους, καθώς το 95% βρίσκει δουλειά στους πρώτους έξι μήνες από την αποφοίτησή του (για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης) και το 62% προάγεται μέσα στον πρώτο χρόνο από την αποφοίτησή του (για τους φοιτητές μερικής φοίτησης).

Συνολικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες το MBA International έχει υποδεχτεί περισσότερα από 2.000 ταλαντούχα άτομα από όλο τον κόσμο (30 εθνικότητες), οι οποίοι σήμερα κατέχουν ηγετικές θέσεις σε κορυφαίους οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι απόφοιτοι του MBA International αποτελούν ένα δυναμικό και παγκόσμιο δίκτυο, το οποίο υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δράσεις του προγράμματος. Αξιοσημείωτη είναι και η συνεισφορά των Πρεσβευτών Αποφοίτων του Προγράμματος (International Ambassadors), οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικές εθνικότητες και εκπροσωπούν το πρόγραμμα διεθνώς, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη διεθνή διάστασή του.

Η επιτυχημένη πορεία του MBA International δεν θα ήταν εφικτή χωρίς το όραμα και τη συμβολή της ηγεσίας, των καθηγητών, του προσωπικού και των υποστηρικτών του προγράμματος, αλλά και της μεγάλης εμπιστοσύνης των φοιτητών και των αποφοίτων μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παραπάνω για τη συνεχή υποστήριξή τους και τους προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί αυτό το ορόσημο, το οποίο σηματοδοτεί και το ξεκίνημα της επόμενης εικοσαετίας για το MBA International. Όραμά μας για την επόμενη εικοσαετία είναι η ηγετική θέση του MBA International να ενισχυθεί μέσω ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη πέντε στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης: την καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία, τη διεθνοποίηση, την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών στους φοιτητές και αποφοίτους και τη σύνδεση και την αλληλεπίδραση με την κοινωνία.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συνεργάτες, καθηγητές, φοιτητές και αποφοίτους σε μια εορταστική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου του 2020. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει ομιλίες κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων και καθηγητών, στιγμιότυπα από την ιστορία του προγράμματος, βραβεύσεις εξεχόντων αποφοίτων και συνεργατών και θα ολοκληρωθεί με δεξίωση.

Αναπληρωτής καθηγητής Klas-Eric Soderquist
Διευθυντής, MBA International

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn