protagoras-logo-300x225.jpg

 

Οι αιτήσεις για τον «Πρωταγόρα» 2020 ξεκίνησαν!

O Afixis αποτελεί έναν εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στην αναδιαμόρφωση της εκπαίδευσης σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και φοιτητές όλων των ηλικιών.

Πιο συγκεκριμένα, οι εικονικές δίκες «Πρωταγόρας», που είναι ένα από τα πρότυπα προγράμματα του οργανισμού, αποτελούν μια διαδραστική προσομοίωση δικαστηρίου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων, προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό προεδρείο, καθώς και μια εξαμελή ομάδα ενόρκων που αντιπροσωπεύουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Εσείς θα μπορούσατε;

O Afixis διοργανώνει για δεύτερη φορά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» για μαθητές γυμνασίου και λυκείου στις 28 και 29 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός αποτελείται από τρεις γύρους, στη Θεσσαλονίκη (15-16 Φεβρουαρίου 2020), την Αθήνα (22-23 Φεβρουαρίου 2020), ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (7-8 Μαρτίου 2020). Στον τελικό θα προκριθούν οι καλύτερες ομάδες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Ποια είναι τα οφέλη του «Πρωταγόρα» για τους μαθητές;

Τα παιδιά χρειάζονται μια πληθώρα εμπειριών ώστε να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να συνειδητοποιήσουν πώς πραγματικά θέλουν να εξελιχθούν στο μέλλον. Το πρόγραμμά μας τους ενισχύει στους εξής τομείς:

  • Γνωρίζουν τον κόσμο της δικαιοσύνης από μικρή ηλικία και αλληλεπιδρούν με αυτόν.
  • Εξασκούν τη λογική τους καθώς καλούνται να σχηματίσουν την υπεράσπιση της θέσης τους και να εντοπίσουν τα λογικά λάθη της αντίπαλης ομάδας.
  • Καλλιεργούν τις ρητορικές τους ικανότητες.
  • Καταπολεμούν την αγοραφοβία τους εξασκούμενοι στο να μιλούν μπροστά σε κοινό.
  • Διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από τη συζήτηση ποικίλων θεμάτων, από την κλωνοποίηση και τη γενετική μηχανική μέχρι τη θανατική ποινή και τα δικαιώματα της μειονότητας.
  • Κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να λειτουργούν ως ομάδα.

Πάνω απ' όλα όμως οι εικονικές δίκες ψυχαγωγούν τους μαθητές και τους χαρίζουν ατελείωτες ώρες ενασχόλησης συζητώντας και ανακαλύπτοντας πού στέκονται σε αμφιλεγόμενα ζητήματα που θα αντιμετωπίσουν ως αυριανοί πολίτες της χώρας.

Εάν επιθυμείτε το σχολείο σας να πάρει μέρος στον Β’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», μπορείτε να συμπληρώστε τη φόρμα ​Αίτηση ομάδας κάνοντας ένα κλικ στην αντίστοιχη επιλογή.

Κάθε συμμετέχουσα ομάδα μαθητών αποτελείται από πέντε (5) μαθητές. Κάθε σχολείο δύναται να συμμετάσχει με περισσότερες από μία (1) ομάδες στον διαγωνισμό. Προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνετε τη φόρμα για κάθε ομάδα με την οποία θα συμμετάσχετε. Αφού συμπληρώσετε την αίτηση, η ομάδα του «Πρωταγόρα» θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή σας.

Εάν είστε φοιτητής ή φοιτήτρια και επιθυμείτε να συμμετάσχετε, υπάρχει θέση στο πρόγραμμα και για εσάς. Μπορείτε να λάβετε μέρος ως κριτές συμπληρώνοντας τη φόρμα ​Αίτηση κριτή και ανεβάζοντας το βιογραφικό σας σημείωμα μέσω της επιλογής Μεταφόρτωση βιογραφικού εντός της φόρμας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας afixis​.org και protagoras​.afixis.org​ και τις σελίδες μας στο Facebook Afixis​ και Εικονικές​ Δίκες "Πρωταγόρας".​

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn