epikairothta_2911.jpg

 

Και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα είχε λάβει ο 8χρονος που κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου στο Νοσοκομείο Παίδων «Α. Κυριακού». Το παιδί φιλοξενούνταν σε κρατική δομή, όπου και εμβολιάστηκε, και στη συνέχεια ζούσε σε ανάδοχη οικογένεια.

Για τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού έχουν σταλεί δείγματα για καλλιέργεια στην Αγγλία και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Πιθανά αίτια αναφέρονται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, η πνευμονική υπέρταση και το πνευμονικό οίδημα, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Το παιδί προσήλθε στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μία μέρα μετά τον θάνατό του, στις 27 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn