epikairothta_1111.jpg

 

Σε δύο συστήματα εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων για τον εντοπισμό αναλογικών και ψηφιακών σημάτων ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές για ακριβή σκόπευση με όπλα, ακόμα και τη νύχτα, σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, έναν φάρο με σύστημα ραδιοσυχνοτήτων, καθώς και αυτοκόλλητα ασθενοφόρου, που βρέθηκαν στη γιάφκα της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα στον Χολαργό, εστιάζεται το ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, που, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να ολοκληρωθούν.

Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την άποψη ότι τα παραπάνω ευρήματα δηλώνουν ότι η οργάνωση αναβάθμιζε την επιχειρησιακή δυναμική της και παράλληλα προετοίμαζε κάποιο χτύπημα, όπου θα τα χρησιμοποιούσε. Όμως οι αστυνομικοί προβληματίζονται και για κάτι άλλο: πού προμηθεύτηκαν τα μέλη της οργάνωσης τις συσκευές εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων, με τις οποίες θα μπορούσαν να σπάσουν τους κωδικούς επικοινωνίας της Αστυνομίας, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο άμεσο μέλλον προκειμένου να διασφαλιστούν οι επικοινωνίες.

«Ευτυχώς που προλάβαμε», δήλωσε ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Λευτέρης Χαρδαλιάς στο πλαίσιο ανακοινώσεων για την υπόθεση, που έγιναν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. «Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε».

Σημειώνεται ότι μεταξύ των ευρημάτων από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υπάρχουν ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης, πιθανόν TNT, δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδα, και μια συσκευασία νιτρικής αμμωνίας (ΑΝΦΟ) των 40 κιλών, καθώς και μια διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης, ένα σκοπευτικό πυροβόλου όπλου και μια συσκευή λέιζερ. Αυτά τα ευρήματα, σε συνδυασμό και με τις επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει η Επαναστατική Αυτοάμυνα, οδηγούν τους αρμόδιους αξιωματικούς στην πεποίθηση ότι τα μέλη της οργάνωσης ετοίμαζαν χτύπημα, πιθανόν εναντίον αστυνομικού στόχου, ενώ επιβεβαιώνουν την εκτίμηση για αναβάθμιση της οργάνωσης και εκσυγχρονισμό προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους στόχους τους.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn