Pierakakis.jpg

 

Τη σύσταση του Εθνικού Προγράμματος Απλοποίησης Διαδικασιών ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης από το βήμα του 2ου Athens Investment Forum.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών δημιουργείται μέσα από το σχέδιο νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα» και έχει δύο στόχους: πρώτον, να καταγράψει τα «γεγονότα ζωής» πολιτών και επιχειρήσεων και, δεύτερον, να τα απλουστεύσει.

«Αντικείμενο του προγράμματος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, όπως το πιστοποιητικό γέννησης ή η ανανέωση της άδειας οδήγησης. Αυτή είναι μια διαδικασία πολύ εύκολη στην τεχνική της υλοποίηση, δύσκολη όμως στη διοικητική της αποτύπωση. Η λύση είναι η διαλειτουργικότητα, να κάνεις τα συστήματα “να μιλήσουν μεταξύ τους”. Να αναπτύξουν web services έτσι ώστε ο πολίτης και φυσικά ο επενδυτής να μην ταλαιπωρούνται σε ουρές και χάνουν παραγωγικές ώρες με τη γραφειοκρατία», τόνισε ο υπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn