×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 733

kethea5.jpg

Περισσότεροι 15.000 πολίτες με τις υπογραφές τους, φορείς απεξάρτησης και πρώην και νυν εργαζόμενοι στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ προβαίνουν αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί  έξω από το υπουργείο Υγείας σε ηχηρή κραυγή διαμαρτυρίας αλλά και αγωνίας, διεκδικώντας την άμεση απόσυρση της αιφνίδιας και αντισυνταγματικής απόφασης της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε σε ΦΕΚ, να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

Παρότι ουδέποτε έχει προκύψει θέμα οικονομικών ατασθαλιών και η οικονομική διαχείριση του οργανισμού διέπεται από διαφάνεια, η κυβέρνηση, με το λαϊκίστικο και αβάσιμο πρόσχημα του οικονομικού ελέγχου, προχώρησε σε πραξικοπηματική ενέργεια κατάργησης του αυτοδιοίκητου του Κέντρου, αδιαφορώντας για τις χιλιάδες τοξικομανών που ταλαιπωρούν εαυτούς και αλλήλους σε μια ατέρμονη προσπάθεια να αντιμετωπίσουν καθαροί τη ζωή.

Παρά το γεγονός πως το ΚΕΘΕΑ (όπως και άλλα προγράμματα απεξάρτησης) έχει αποδεδειγμένα βοηθήσει εξαρτημένους ανθρώπους να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους μακριά από ναρκωτικά, παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις και έχει υποστηρίξει δυσθεώρητες προσπάθειες ανθρώπων να αντιληφθούν και να πιστέψουν πως «η ζωή είναι εντάξει», βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πολιτική απόφαση πέρα από κάθε ανθρώπινη αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της αποτροπής κατάργησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ ο οργανισμός σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 11:00 π.μ., στη διαμαρτυρία του ΚΕΘΕΑ έξω από το υπουργείο Υγείας.  Μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ ενώνουμε τις φωνές μας σε δυνατή κραυγή: Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ!

»Όλοι μαζί στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς τον υπουργό Υγείας, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και ζητάμε:

  • την άμεση ανάκληση της αυταρχικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταλύεται η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ.
  • τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες.
  • την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.
  • την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων.

»Μαζί μας την Τετάρτη φορείς και συλλογικότητες από τον χώρο της απεξάρτησης και της κοινωνικής φροντίδας.

»Η κραυγή διαμαρτυρίας του ΚΕΘΕΑ θα ακουστεί την ίδια μέρα και ώρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ:

  • στη Θεσσαλονίκη, τo ΚΕΘΕΑ “Ιθάκη”, το ΚΕΘΕΑ “Ανάδυση” και το ΚΕΘΕΑ “Προμηθέας” θα βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το Ολύμπιον).
  • στην Κρήτη, το ΚΕΘΕΑ “Αριάδνη” θα είναι έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στα Ενετικά Νεώρια στο παλιό λιμάνι του Ηρακλείου.
  • στη Λάρισα, το ΚΕΘΕΑ “Πιλότος” και το ΚΕΘΕΑ “Έξοδος” θα βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.
  • στην Πάτρα, το ΚΕΘΕΑ “Οξυγόνο” θα είναι έξω από το δημαρχείο Πατρών».

Κυβέλη Χατζηζήση
Δημοσιογράφος, stentoras.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn