Palaiologos908.JPG

 

Η Πολιτεία διά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που συνομίλησε μαζί του τηλεφωνικά και τον συνεχάρη κατά τη διάρκεια σχετικής τελετής, αλλά και διά χειρός του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη μαζί με την πανεπιστημιακή κοινότητα τίμησαν χθες τον δωρητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον 93χρονο «κυρ-Θανάση». Πρόκειται για τον Θανάση Παλαιολόγο, μετανάστη στις ΗΠΑ από τη Νάπη της Λέσβου, που επέστρεψε στον τόπο του για να προσφέρει 600.000 δολάρια για τις ανάγκες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ιδρύματος στη Μυτιλήνη.

Η ζωή του, καταπώς τη διηγήθηκε στον υφυπουργό στο γραφείο της πρυτάνεως Χρυσής Βιτσιλάκη και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρξε πραγματικό μυθιστόρημα, ταυτισμένο με τη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας. Πήγε μετανάστης στην Αμερική πλένοντας πιάτα στη Βοστόνη, ενώ παράλληλα σπούδαζε «γιατί κάθε καλό πηγάζει από τη γνώση». Κι ύστερα πορεία στα ανατολικά μέχρι το Σαν Φρανσίσκο, το διάσημο Σίλικον Βάλεϊ και την ΙΒΜ, όπου εργάστηκε. Κατόπιν επιστροφή στην Ελλάδα, όπου η γραφειοκρατία δεν τον αφήνει να ζήσει και να εργαστεί, ξανά πίσω στην Αμερική, για να επιστρέψει και να εγκατασταθεί τελικά στη Μυτιλήνη.

Μαζί του, δίπλα του σήμερα, περήφανα για τον αδελφό τους και ό,τι κατάφερε τα αδέλφια του, υπερήλικες και μετανάστες στις ΗΠΑ κι αυτοί, Μαριάννα και Αντώνης.

Στην ανάγκη η πατρίδα να τιμά όπως πρέπει τους ευεργέτες της, τους ανθρώπους που αγόγγυστα προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν σε αυτή αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του κατά την τιμητική εκδήλωση στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη ο κ. Διαματάρης, καθώς και σε πρωτοβουλίες που πρόκειται να ληφθούν σε αυτή την κατεύθυνση από το υπουργείο.

Με τη σειρά της η κα Βασιλάκη αναφέρθηκε στην αξία της προσφοράς του κ. Παλαιολόγου, που αποτελεί παράδειγμα για τους νησιώτες και όχι μόνο αναφορικά με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «του εκπαιδευτικού ιδρύματος των αιγαιακών Θερμοπυλών», όπως αποκάλεσε χαρακτηριστικά το ΑΕΙ στο οποίο προΐσταται, «με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών».

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn