epikairothta_B_1007.jpg

 

Η τουρκική Χωροφυλακή αναχαίτισε 777 πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα της Τουρκίας και να εισέλθουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις προηγούμενες 48 ώρες, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι μετανάστες συνελήφθησαν στην επαρχία της Αδριανούπολης (Εντιρνέ), η οποία γειτονεύει με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Προέρχονταν από χώρες όπως η Σομαλία, το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, η Αλγερία και το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κρατούνται σε εγκαταστάσεις του τοπικού παραρτήματος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης, σύμφωνα με το Ανατολή. Δεν κατέστη σαφές αν ή πότε θα απελαθούν.

Βάσει της συμφωνίας της με την Ε.Ε. το 2016, η Άγκυρα έλαβε μέτρα αποτροπής των διελεύσεων μεταναστών και προσφύγων από την τουρκική επικράτεια προς την Ευρώπη με αντάλλαγμα τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στους πρόσφυγες στο έδαφός της. Επισήμως και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Τουρκία έχει υποδεχθεί πάνω από 3,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Βοσνία χθες Τρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι τα τουρκικά Σώματα Ασφαλείας σταμάτησαν πάνω από 1 εκατ. μετανάστες πριν φθάσουν σε χώρες-μέλη της Ε.Ε. από το 2015 έως και το 2017. Το «99%» των ανθρώπων που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα εμποδίστηκαν, υποστήριξε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn