koinwnia_0907.jpg

 

Κατά τόπους συνθήκες καύσωνα στα ηπειρωτικά, με ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένονται σήμερα Τρίτη. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τις θερμές ώρες της ημέρας νεφώσεις αναμένονται να αναπτυχθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, δίνοντας τοπικές μπόρες ή βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 38, στην Κεντρική Ελλάδα από 20 έως 41 και ενδεχομένως τοπικά στη Θεσσαλία 42, στην Ήπειρο από 20 έως 35 βαθμούς, στη δυτική Στερεά και στα ανατολικά ηπειρωτικά από 22 έως 40, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο από 22 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από 20 έως 33, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 37 και στις Σποράδες και τις Κυκλάδες από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn