koinwnia-a_0507.jpg

 

Tην κινεζική περιοχή Guangxi ως ιδανικό τουριστικό προορισμό για τους Έλληνες παρουσίασε ο αντικυβερνήτης της πολιτείας Li Bin στο σεμινάριο Guangxi Tourism Presentation Seminar, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το σεμινάριο, το οποίο διοργάνωσαν η Ένωση των Επαγγελματιών του Υπερπόντιου Κινεζικού Τουρισμού στην Ελλάδα και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων FedHATTA με τη στήριξη της Air China, παρακολούθησαν εκπρόσωποι 16 τουριστικών γραφείων της πολιτείας Guangxi και πλήθος εκπροσώπων ελληνικών τουριστικών γραφείων.

O πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης επεσήμανε τις καλές σχέσεις που έχουν αναπτύξει ιστορικά Ελλάδα και Κίνα και υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης προβλημάτων, όπως η έκδοση βίζας και η διεθνής αναγνώριση του διπλώματος οδήγησης των Κινέζων πολιτών στις ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που θα διευκολύνει τη χρήση ενοικιαζόμενων οχημάτων. Τόνισε δε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των κινεζικών τουριστικών ροών στην Ελλάδα εκτός των 200.000 αφίξεων σε αυτή, όπως συμβαίνει σήμερα. Μεταξύ άλλων ενδιαφερόντων των Κινέζων ταξιδιωτών, τα γαμήλια ταξίδια και οι διακοπές με κέντρο τον πολιτισμό βρίσκονται στις κορυφαίες επιδιώξεις τους.

Επιπλέον, Κινέζοι και κινεζικές επιχειρήσεις πραγματοποιούν επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον Κινέζων ιδιωτών για την αγορά κατοικίας στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι κάθε χρόνο περίπου 400 Κινέζοι φοιτητές αποφοιτούν από πανεπιστημιακές σχολές Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας στην Κίνα.

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην εδραίωση πλεονεκτικής θέσης για την Ελλάδα όσον αφορά την προσέλκυση περισσότερων Κινέζων επισκεπτών στο άμεσο μέλλον, επιτρέποντάς της να διεισδύσει περαιτέρω στη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο υπό την προϋπόθεση της περαιτέρω ανάπτυξης της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Τσιλίδης ανέφερε ότι πέρα από τους γάμους στη Σαντορίνη και τον πολιτιστικό τουρισμό της Αθήνας, που φέρνουν Κινέζους επισκέπτες στην Ελλάδα, υπάρχουν και προορισμοί της ελληνικής ενδοχώρας, από την Πελοπόννησο μέχρι τη Χαλκιδική, με πολλές προοπτικές ανάπτυξης, ιδιαίτερα εάν προστεθούν απευθείας πτήσεις.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η FedHATTA θα αναδείξει την περιοχή Guangxi μέσα από τη διεθνή πλατφόρμα Δώδεκα, που στοχεύει στην ενίσχυση του δωδεκάμηνου τουρισμού στη χώρα μας, η οποία ανοίγει πλέον τα φτερά της για το εξωτερικό με προτάσεις προορισμών προσιτές για όλους.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn