koinwnia_0507-b.jpg

 

Νέο κύκλο παρουσιάσεων με τίτλο «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης» ξεκινά την Τρίτη 9 Ιουλίου το Μουσείο Ακρόπολης.

Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του μουσείου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή, που σαν ένα τεράστιο έκθεμα απλώνεται στη βάση του, να βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δουν από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπουν στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστούν τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού, κάνοντας ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι παρουσιάσεις, διάρκειας 45 λεπτών, θα γίνονται στα αγγλικά κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή στις 12:00 και στα ελληνικά κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή στις 13:00. Οι εγγραφές συμμετοχής θα πραγματοποιούνται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο γραφείο πληροφοριών του μουσείου.

Θα συμμετέχουν έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση, ενώ θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου, αξίας 10 ευρώ. Ο αρχαιολογικός οδηγός της ανασκαφής είναι διαθέσιμος στα πωλητήρια του μουσείου.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn