koinwnia-2205-b.jpg

 

Σε ένα μοναδικό θέαμα, όπου οι νόμοι της φυσικής συνωμοτούν με το ανήσυχο πνεύμα για δημιουργία και καινοτομία στην έκφραση, δύο χορευτές θα ταλαντευθούν στον αέρα, δεκάδες μέτρα πάνω από τη γη, σε μια «χορογραφία-συνομιλία» με τον χώρο, την Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου, στο πλαίσιο του 11ου Arc for Dance Festival.

Στο πρότζεκτ με τίτλο «Roots in the sky» (Ρίζες στον ουρανό), η πολυσχιδής καλλιτέχνις του σύγχρονου χορού και του aerial dance Δέσποινα Lloyd Γουλά «υφαίνει» τη δυναμική των σωμάτων με τις περίτεχνες χορευτικές κινήσεις και την αναρριχητική τεχνολογία και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό θέαμα που ενεργοποιεί τον δημόσιο χώρο, ξανα-συστήνει την προοπτική ενός γνώριμου αστικού πεδίου, υπενθυμίζει τον ρόλο του ανθρώπου και της φύσης μέσα στο δομημένο τοπίο. Το ντουέτο συμπληρώνει η Ολλανδή χορεύτρια-aerial dancer Femke Luyckx, ενώ το rigging (το σύστημα με τα σχοινιά και τον αναρριχητικό εξοπλισμό) υπογράφει ο rigger Γιάννης Ψαρρός. Η μουσική του Γιάννη Μπελεγρίνη προσδίδει την ακουστική διάσταση της όλης εμπειρίας.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην εξωτερική επιφάνεια του κτιρίου Cosmote e-Value (Μεγάλου Βασιλείου 6-8, Κεραμεικός), στις 8.30 μ.μ. Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Arc for Dance Festival» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και εθνικούς πόρους. Υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των όρων προσβασιμότητας ΑμεΑ. Τέλος, όλες οι παραστάσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ για τις δράσεις σε ανοιχτούς χώρους δεν υπάρχει περιορισμός θέσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn