koinwnia-b.jpg

 

Την προμήθεια 2.000 διαδραστικών συστημάτων σε δημοτικά σχολεία της Αττικής, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε ομόφωνα χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της Περιφέρειας τα τελευταία 4,5 χρόνια που αποσκοπεί στην προάσπιση των δημόσιων αγαθών της εκπαίδευσης και της υγείας, «είτε πρόκειται για την προμήθεια εξοπλισμού για τα σχολεία είτε για τα νοσοκομεία της Αττικής», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την παρέμβαση αυτή επιτυγχάνεται:

  • Η κάλυψη όλων των δημοτικών σχολείων σε όλη την στην Αττική με τη δυνατότητα χρήσης διαδραστικών συστημάτων εκπαίδευσης.
  • Ο υπερτριπλασιασμός των δημοτικών σχολείων με πλήρως εξοπλισμένα όλα τα τμήματά τους με διαδραστικά συστήματα εκπαίδευσης.
  • Ο υπερδιπλασιασμός των σχολικών τμημάτων που θα διαθέτουν διαδραστικά συστήματα εκπαίδευσης.

Στην εισήγησή του, ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Παναγιώτης Αθανασιάδης επισήμανε πως πρόκειται για μια παρέμβαση που θα μετατρέψει τα διαδραστικά συστήματα εκπαίδευσης από εργαλείο για κάποιους σε εργαλείο για όλους τους δασκάλους και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της Αττικής. Επίσης, χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική» αυτή την απόφαση, καθώς «η μη πρόσβαση στα μέσα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και στο διαδίκτυο συνιστά ήδη έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες αποκλεισμού από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή. Εμείς», πρόσθεσε, «επιλέγουμε να δράσουμε στην κατεύθυνση άρσης αυτού του αποκλεισμού και μάλιστα στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά, που αποτελούν και το μέλλον της».

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn