katanalwtes.jpg

Μειωμένη αγοραστική κίνηση είχαν τα εμπορικά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης τη Μεγάλη εβδομάδα. Εάν και οι εργαζόμενοι έλαβαν το δώρο του Πάσχα, υπήρξε συγκρατημένη κίνηση με την αγορά κυρίως των άκρως απαραίτητων και επίκεντρο τα εποχικά είδη.

Συγκριτικά με πέρυσι ήταν πιο μουδιασμένη η αγορά, σύμφωνα με τους περισσότερους υπεύθυνους των  κεντρικών  καταστημάτων που βρίσκονται στην οδό Τσιμισκή. Όσο για τα καταστήματα που εδρεύουν στην οδό Εγνατίας, κάποιοι χαρακτηρίζουν τραγική την κατάσταση. Μια ιδιοκτήτρια κεντρικού καταστήματος στην οδό τονίζει με δυσαρέσκεια:«Φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά της εικοσαετίας, από τον Φεβρουάριο έχει πέσει η κίνηση δραματικά».

Οι καταναλωτές επικεντρώθηκαν μόνο στα πασχαλινά είδη, δηλώνουν οι περισσότεροι μαγαζάτορες, με το αγοραστικό κοινό να είναι επί το πλείστον γυναίκες που αγόραζαν για τα βαφτιστήρια και τα παιδιά τους είδη ένδυσης και υπόδησης.

Στα καταστήματα με αθλητικά και νεανικά είδη παρατηρήθηκε αύξηση στις πωλήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα, αν και συγκριτικά με άλλες χρονιές ήταν μειωμένη η κίνηση των καταναλωτών. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε αυτά: «Η αγοραστική κίνηση προέρχεται κυρίως από φοιτητές και ξένους που έρχονται για διακοπές από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες».

Για ακόμα μία χρονιά όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα υπήρχε συνεχής κίνηση για την αγορά των πασχαλινών λαμπάδων, που και φέτος είχαν ποικίλα σχέδια, όπως λαμπάδες σε μορφή φραπέ, ηρώων σειρών που προβάλλονται σε ψηφιακά συνδρομητικά κανάλια, ακόμα και ειδών κρέατος, προσφέροντας πρωτότυπες λύσεις σε οικονομικές τιμές.

Νάνσυ Χαλκοπούλου
Υπεύθυνη Τεκμηρίωσης, Skywalker.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn