koinwnia_1204.jpg

Την παροχή εξ αποστάσεως διερμηνείας μέσω βιντεοτηλεπικοινωνίας σε κωφούς και βαρήκοους πολίτες, μια πρωτοποριακή υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής σε ευρωπαϊκή κλίμακα, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εργασίας, κωφοί ή βαρήκοοι συμπολίτες μας απ’ όλη τη χώρα θα έχουν τη δυνατότητα με τη συνδρομή διερμηνέα του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών να συνομιλούν στο τηλέφωνο ή σε βιντεοκλήση με οποιονδήποτε ακούοντα σε πραγματικό χρόνο. Με αυτό τον τρόπο αποκτούν πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της τηλεπικοινωνίας, ενισχύοντας σημαντικά την ποιότητα της διαβίωσής τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών καθηγήτρια Βενέττα Λαμπροπούλου διευκρίνισε ότι επιτυγχάνονται σύντομες συνομιλίες 10 έως 30 λεπτών, προς το παρόν μόνο εντός Ελλάδας, σε όλη τη χώρα, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται απλώς ένα «έξυπνο» κινητό ή ένα τάμπλετ με κάμερα και καλή διαδικτυακή σύνδεση. «Ο διερμηνέας έχει τον ρόλο του μεταφορέα. Μεταφέρει, δηλαδή, ακριβώς τη συνομιλία, μέσω της υπηρεσίας βίντεο-διερμηνείας. Επίσης, είναι διαθέσιμος οποιαδήποτε ώρα αποφασίσουν οι κωφοί-βαρήκοοι να τηλεφωνήσουν και δεν απαιτείται ραντεβού». Η κυρία Λαμπροπούλου υπογράμμισε ότι τηρείται απόλυτα η εμπιστευτικότητα των συνομιλιών, όπως προβλέπεται από τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. «Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών ως δημόσιος φορέας έχει υποχρέωση να τηρεί την εμπιστευτικότητα. Οι συνομιλίες αποτελούν προσωπικά δεδομένα και προστατεύονται».

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn