epikairothtab_2903.jpg

 

Μέχρι σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου μπορούν όσοι Έλληνες διαμένουν σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές σε πόλεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου διαμένουν μόνιμα ή θα βρίσκονται κατά τη μέρα της ψηφοφορίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αίτηση υποβάλλεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (http://www.ypes.gr/el/) και συμπληρώνεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από την οικεία διπλωματική Αρχή. Σε κατάλληλα διαμορφωμένη σελίδα καταχωρίζονται με λατινικούς χαρακτήρες τα στοιχεία της σημερινής διεύθυνσής του (πόλη, οδός, αριθμός, Τ.Κ., τηλέφωνο, e-mail) και επιλέγεται από προκαθορισμένη λίστα η πόλη, σε εκλογικό τμήμα της οποίας επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος να ψηφίσει.

Η αίτηση εκτυπώνεται εις τριπλούν μέσω του συστήματος. Ο εκλογέας υποβάλλει αυτοπροσώπως ή διά αντιπροσώπου ή ταχυδρομικώς τα τρία αντίγραφα της αίτησης-δήλωσης μαζί με φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της τελευταίας σελίδας του διαβατηρίου του ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία καταχωρίζονται τα στοιχεία του κατόχου στην οικεία πρεσβευτική ή προξενική Αρχή.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn