koinwnia_1903.jpg

 

«Στέγη Ελληνικής Επιχειρηματικότητας» δημιουργείται στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό τη στέγαση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Υπουργείο Εργασίας, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχουν επιλέξει ήδη γι’ αυτό τον σκοπό το τετραώροφο κτίριο στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, ιδιοκτησίας του ΕΤΕΑΕΠ. Πρόκειται για διατηρητέο κτίσμα που κατασκευάστηκε πριν από το 1885 και πιθανότατα είναι έργο του αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυταντζόγλου. Είναι κεραμοσκέπαστο, με δύο δίδυμες όψεις στις οδούς Σταδίου και Αιόλου και μια μικρότερη στη συμβολή των δύο δρόμων που στέφεται με αέτωμα. Οι όψεις διέπονται από αυστηρή συμμετρία και διακοσμούνται με πολλά νεοκλασικά στοιχεία. Η συνολική του επιφάνεια ανέρχεται σε 3.470 τ.μ.

Το κτίριο αρχικά στέγασε το ξενοδοχείο «Μασσαλία», που στα τέλη του 1901 μετονομάστηκε σε «Μεγάλη Μασσαλία» και αργότερα πήρε το όνομα «Ο Απόλλων». Στη συνέχεια, στεγάστηκαν γραφεία και εμπορικά καταστήματα, ενώ μετά τους σεισμούς του 1981 εγκαταλείφθηκε. Για την ανακατασκευή του προκειμένου να λειτουργήσει ως «Στέγη Ελληνικής Επιχειρηματικότητας» αναζητείται χρηματοδότηση περίπου 11 εκατ. ευρώ, είτε μέσω αδιάθετων πόρων είτε μέσω κάποιου προγράμματος.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn