epikairothta-b.jpg

 

Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις των Boeing 737 Μax 8 και 9 και στον ελληνικό εναέριο χώρο, και φυσικά οι απογειώσεις και προσγειώσεις τους στα ελληνικά αεροδρόμια, μετά τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) να απαγορεύσει όλες τις πτήσεις των δύο παραπάνω μοντέλων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, με αφορμή και την πρόσφατη συντριβή αεροσκάφους της Ethiopian Airlines. Όπως δήλωσε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, από χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή σε όλα τα αεροδρόμια για την απαγόρευση πτήσης των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Μετά από ανάλογες αποφάσεις σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως σε Κίνα, Αυστραλία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Αίγυπτο και αλλού, φαίνεται πως η μόνη ή έστω η κύρια χώρα που για ευνόητους λόγους υποστηρίζει τη χρήση των «μοιραίων» αεροσκαφών είναι οι ΗΠΑ, πως οι οικονομικές συνέπειες δείχνουν σοβαρές και πως το επιβατικό κοινό βρίσκεται ήδη σε σύγχυση, ακυρώνοντας μαζικά κρατήσεις και εισιτήρια.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn