koinwnia-0603.jpg

 

Προσφυγόπουλα 6-16 ετών των δομών Ελαιώνα και Σκαραμαγκά είχαν τη χαρά να γνωρίσουν την αξία της δενδροφύτευσης συμμετέχοντας στη δράση που διοργάνωσε στο Πεντελικό όρος η ΜΚΟ «Έλιξ» με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματός «Εκπαίδευση για την ένταξη: Ποιοτική μάθηση και μη τυπική εκπαίδευση για παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα».

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και γεμάτα ενθουσιασμό, 80 προσφυγόπουλα φύτεψαν τον δικό τους σπόρο στο Πεντελικό όρος με σκοπό να γεμίσουν το βουνό με βελανιδιές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και όπως δήλωσε η ιδρύτρια της Έλιξ Ελένη Γαζή, «ενώνουμε με αυτό τον τρόπο τη μακρά ιστορία της οργάνωσης με τις εθελοντικές δράσεις της Έλιξ για την προστασία του περιβάλλοντος με τη δραστηριοποίησή μας από το 2015 στο κομμάτι του προσφυγικού και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση των παιδιών που βιώνουν την προσφυγιά». Πάνω από 3.000 παιδιά ωφελήθηκαν παρακολουθώντας περισσότερες από 25.000 ώρες διδασκαλίας στα 6 εκπαιδευτικά κέντρα (δομές Σκαραμαγκά και Ελαιώνα, εκπαιδευτικό κέντρο Πατησίων και Ανοιχτά Σχολεία Δήμου Αθηναίων).

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Έλιξ τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019. «Με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου κύκλου και ανανεώνοντας τη συνεργασία με τη Unicef, η Έλιξ διοργάνωσε αυτή την εθελοντική δράση σποροφύτεσης στο Πεντελικό όρος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Δασαρχείο Πεντέλης. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο συντονιστής της προσφυγικής και μεταναστευτικής ανταπόκρισης της Unicef στην Ελλάδα Λούτσιο Μελαντρί, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Γαζή.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn