epikairothta_c.jpg

 

Ψυχρό παραμένει και σήμερα το τοπίο, με τον καιρό να καθοδηγείται από την «Ωκεανίδα» και να κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, να κλείνει σε πολλές περιοχές τα σχολεία και να ταλαιπωρεί κυρίως την Κρήτη, που τις τελευταίες ώρες φαίνεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της κακοκαιρίας.

Ακτοπλοΐα

Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν καθηλωθεί λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων, που φθάνουν πρόσκαιρα τα 8 και στο Νότιο Αιγαίο τα 10 μποφόρ, ωστόσο σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων αργότερα στα δυτικά και τα βόρεια.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sputnik Ελλάδας. Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Ρίου-Αντιρρίου.

Πυροσβεστική

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πυροσβεστική κλήθηκε να παράσχει βοήθεια σε πολίτες που αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς δέχτηκε περισσότερες από 280 κλήσεις το τελευταίο 24ωρο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για παροχή βοήθειας. 

​Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ οι συγκεκριμένες περιοχές θα συνεχίσουν να βρίσκονται και σήμερα στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Κεραυνοί

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η ηλεκτρική δραστηριότητα στο Νότιο Αιγαίο, όπου από στην αρχή της Κυριακής μέχρι νωρίς το απόγευμα καταγράφηκαν περίπου 6.000 κεραυνοί, όπως μετρήθηκαν από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών «Ζευς» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αποκλεισμοί

Όσον αφορά την Κρήτη, προβλήματα δημιουργήθηκαν σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στα Χανιά, όπου σημειώθηκαν πτώσεις χωμάτων και πετρών, ενώ πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Από την κακοκαιρία υπήρξαν ακόμα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέγγιση στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου-Σελίνου και Σφακίων.

Κλειστά θα παραμείνουν και νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, παιδικοί σταθμοί, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στα χωριά Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής.

Προστασία αστέγων

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν και σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου οι κοινωνικές δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι κοινωνικές δομές που παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα διευρύνουν το ωράριο για την εξυπηρέτηση των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης είναι το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13, από τις 5 το απόγευμα έως την επομένη ημέρα στις 11 το πρωί) και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ).

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn