poreia_kentro_2502.jpg

 

Μαζική ήταν η χθεσινή πορεία στην Αθήνα για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, αποδεικνύοντας ότι αυτοί οι αγώνες δεν αφορούν μόνο τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου, της Κρήτης και της Θράκης.

Όπως μεταδίδει το Pressenza Athens, ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια με χαιρετισμούς εκ μέρους των διοργανωτών. Ακολούθησε κυκλική πορεία μέχρι το Σύνταγμα και πίσω στα Προπύλαια. Στις ιδιαίτερες στιγμές της πορείας περιλαμβάνονται οι ολιγόλεπτες στάσεις και τα δυναμικά συνθήματα μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή. Πλήθος φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων εξέφρασε την υποστήριξή του με την οργανωμένη συμμετοχή του στην κινητοποίηση, μέσα σε αυτό και φορείς των αποδήμων Ηπειρωτών της Αττικής.

Το συλλαλητήριο αποτέλεσε την κορύφωση μιας πολύμηνης ενημερωτικής δράσης που είχε ως στόχο την άμεση εμπλοκή στον αντιεξορυκτικό αγώνα του πιο ζωντανού τμήματος των πολιτών της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας στη βάση μιας κινηματικής αντίληψης που υπερβαίνει κατά πολύ τα συνήθη προτάγματα του περιβαλλοντικού κινήματος.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn