Epikairothta_0802.jpg

Ευχάριστη νότα στη μουντή καθημερινότητα των προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί στη Σάμο, προσπαθώντας να προσαρμοστούν στη νέα ζωή τους μετά τις κακουχίες της απίστευτης ταλαιπωρίας τους στη διάρκεια του ταξιδιού τους προς την Ελλάδα, αποτέλεσε αυτές τις μέρες το θερμό καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων από τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ Σάμου. 

Όπως ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν τα πρώτα παιδιά με συγκίνηση και ενθουσιασμό στο τοπικό Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), στην απογευματινή τάξη ΔΥΕΠ, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλα δημοτικά και γυμνάσια του νησιού.

Την προηγούμενη εβδομάδα λειτούργησαν οι πρώτες απογευματινές τάξεις στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο Ζηπαρίου για τα παιδιά του ΚΥΤ της Κω.

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, στα δύο νησιά τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε διαμερίσματα παρακολουθούν το πρωινό δημόσιο σχολείο σε τάξεις υποδοχής. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς λειτουργούν επίσης νηπιαγωγεία εντός των δύο ΚΥΤ των νησιών.

«Η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων έχει κατακτηθεί ως αντίληψη και γίνεται πράξη κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα με απόφαση της Πολιτείας, τη στήριξη και την έμπνευση των εκπαιδευτικών και τη συμπαράσταση των γονέων», σχολίασε το υπουργείο.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn