K.Notopoulou.jpg

 

Χώροι της δυτικής Θεσσαλονίκης κοντά στο Μητροπολιτικό Πάρκο, ιδιοκτησία της ΓΑΙΟΣΕ, παραχωρήθηκαν για τη δημιουργία δύο μεγάλων έργων, του Μουσείου Υποδημάτων και του οικοτροφείου για νέους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Οι σχετικές συμβάσεις παραχώρησης υπεγράφησαν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κας Κατερίνας Νοτοπούλου, εκπροσώπου της ΓΑΙΟΣΕ, της προέδρου του σωματείου «Αστέρι», που εργάζεται εντατικά πάνω στο project του Μουσείου Υποδημάτων, Τάνιας Κυριακίδου, αλλά και της προέδρου του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και αντιπρόεδρου του κεντρικού συμβουλίου της Φωτεινής Ζαφειροπούλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την υπογραφή των συμβάσεων η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κα Νοτοπούλου ανέφερε: «Εκεί θα γίνει το Μουσείο Ολοκαυτώματος, εκεί μπροστά φτιάχνεται το Πάρκο Μνήμης και το Μουσείο Σιδηροδρόμων, εκεί θα υπάρχουν μια σειρά από ζωντανές δομές, των οποίων το μέλημα θα είναι να προστατεύσουν και να υποστηρίξουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» και εξήρε την πολύτιμη, όπως τόνισε, βοήθεια του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΑΙΟΣΕ Αθανάσιου Σχίζα για την ευτυχή κατάληξη των δύο αυτών αιτημάτων.

Η κα Κυριακίδου, αφού υπογράμμισε τη συμβολή τόσο της κας Νοτοπούλου, όσο και του κ. Σχίζα, στην προσπάθεια για την ανεύρεση του κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του μουσείου, πρόσθεσε ότι στον χώρο αυτό θα μπορούν να φιλοξενηθούν και start-ups προκειμένου νέοι δημιουργοί όχι μόνο να εκπαιδεύονται αλλά και να δημιουργούν τα δικά τους υποδήματα, ενώ εδώ και αρκετό καιρό έχει ήδη αρχίσει η συλλογή εκθεμάτων. 

Για την παράλληλη λειτουργία του οικοτροφείου η κα Φωτεινή Ζαφειροπούλου σημείωσε: «Αυτό που είναι πολύ μεγάλη ανάγκη για εμάς φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Υπήρξε μια πρόσκληση από το Υπουργείο Υγείας, από το Τμήμα Ψυχικής Υγείας, για την αξιοποίηση κάποιων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ίδρυση και τη λειτουργία οικοτροφείου για εφήβους και ενήλικες που είναι στο φάσμα του αυτισμού εδώ, στη Θεσσαλονίκη, [...] και αυτή τη στιγμή είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να οραματιζόμαστε τη λειτουργία ενός οικοτροφείου, το οποίο τελικά θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει στον συγκεκριμένο χώρο, που βρίσκεται εντός του κοινωνικού ιστού, γεγονός πολύ σημαντικό για εμάς».

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn