gynaikeia_ypothesh.jpg

Οι γυναίκες της Θεσσαλονίκης σήμερα δείχνουν πολύ πιο δυναμικές στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό στίβο σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM η κα Αναστασία Τζαμπαζλή, μέλος δ.σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα 11.500 από τα 40.000 καταγεγραμμένα μέλη στο μητρώο είναι γυναίκες, με αξιοσημείωτη δραστηριότητα στις καινοτόμες επιχειρήσεις. Επίσης, από τις 2.113 νέες εγγραφές που έγιναν στο μητρώο του Επιμελητηρίου το 2018, οι 429 αφορούσαν σε επιχειρήσεις γυναικών, ενώ μόλις 107 από τις συνολικά 1.388 διαγραφές προήλθαν από γυναίκες επαγγελματίες.

«Πλέον οι γυναίκες έχουν αποκτήσει υψηλότατη μόρφωση, κι αυτό μεταφράζεται στην επαγγελματική τους πορεία, γιατί δημιουργούν καινοτόμες επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, τη δεκαετία του ’80 είχαμε συνηθίσει οι γυναίκες να ανοίγουν μια βιοτεχνία ή μια μπουτίκ ρούχων. Τώρα προχωρούν σε στιβαρές επιχειρήσεις, τουριστικές, χρηματοοικονομικές, επιχειρήσεις τεχνολογίας, και μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένες», δήλωσε η κα Τζαμπαζλή. Πρόσθεσε μάλιστα πως οι γυναίκες «είναι έτοιμες να πάρουν ρίσκα ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε καινοτόμες επιχειρήσεις», ενώ αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες επισήμανε πως τροχοπέδη αποτελούν «η υψηλή φορολογία, το υψηλό κόστος ασφάλισης και τα υψηλά λειτουργικά έξοδα».

Ειδικότερα όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, η κα Τζαμπαζλή συμπλήρωσε πως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, «καθώς εταιρίες έχουν μετακινηθεί σε γείτονες βαλκανικές χώρες λόγω του φορολογικού καθεστώτος. Αυτό επιφέρει μείωση εσόδων, το κράτος χάνει χρήματα και αυξάνεται η ανεργία στην πόλη μας. Αν θέλουμε να δούμε βελτίωση στην πόλη και στην οικονομία, θα πρέπει να αλλάξει αυτό και οποιαδήποτε κυβέρνηση αναδειχθεί από τις εκλογές να δώσει άμεση προτεραιότητα προς αυτή την κατεύθυνση».

Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn