64dB για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την προσωπική ανάπτυξη & την κοινωνική αντίληψη
Η εφημερίδα
κυκλοφορεί
κάθε Σάββατο
και παραμένει
μέχρι την
Πέμπτη στα
περίπτερα.

Χόμπι

Πλέξιμο: Ανδρική υπόθεση

Περισσότερα...

Πλέξιμο: Ένα χόμπι που μπορεί να εξελιχθεί σε επάγγελμα, όπως ακριβώς συνέβη και σε μένα. Δεν έχει φύλο και ηλικία, αν και είμαστε συνηθισμένοι στη γυναικεία φιγούρα με τις βελόνες στα χέρια. Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν θα μας αποδείξει το αντίθετο.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Wikipedia, το πλέξιμο αρχικά ήταν ανδρικό επάγγελμα, ενώ «η πρώτη συντεχνία εμπορίου πλεκτών ξεκίνησε από το Παρίσι το 1527». Επίσης, στο βιβλίο της Κατερίνας Σχινά «Καλή και ανάποδη: Ο πολιτισμός του πλεκτού» (εκδόσεις Κίχλη) διαβάζουμε: «Η ιστορία επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ανδρική καταγωγή της πλεκτικής τέχνης. Μεσανατολική μάλλον επινόηση, διαδόθηκε στις ακτές της Μεσογείου και εισήχθη στην Ευρώπη από Άραβες εμπόρους. Στον Μεσαίωνα έπλεκαν μόνο οι άντρες, ενώ οι

Περισσότερα...

Στατικός μοντελισμός

Περισσότερα...

O στατικός μοντελισμός ή πλαστικομοντελισμός (διαφορετικός από τον τηλεκατευθυνόμενο) είναι η κατασκευή υπό κλίμακα αντικειμένων που υπάρχουν στην πραγματική ζωή (π.χ. αεροπλάνα, αυτοκίνητα, πλοία, πολεμικά οχήματα, στρατιωτικές μινιατούρες κ.λπ.) ή φανταστικά (π.χ. δράκοι, διαστημόπλοια, ήρωες από ταινίες ή βιβλία επιστημονικής φαντασίας κ.λπ.). Το κύριο υλικό κατασκευής των μοντέλων είναι το πλαστικό πολυστερίνης.

Η βασική μορφή του, που

Περισσότερα...

Τι είναι το paintball ή η χρωματοσφαίριση

Περισσότερα...

Η χρωματοσφαίριση (paintball) είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται σε πεδία ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους από δύο ομάδες, σκοπός των οποίων, ανάλογα το είδος του παιχνιδιού, συνήθως είναι η κατάκτηση της σημαίας ή το βάψιμο ολόκληρης της αντίπαλης ομάδας.

Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από τους «μαρκαδόρους» (markers), οι οποίοι πετούν μπίλιες γεμάτες χρώμα. Η χρωμομπίλια (paintball) αποτελείται από βιοδιασπώμενο υλικό που περιέχει υδροδιαλυτό και οικολογικό χρώμα. Το περίβλημα της

Περισσότερα...

Events στο Hobby Festival 2018 | V2

Περισσότερα...

Hellenic Living History Group

Με κίνητρο την αγάπη για τη στρατιωτική ιστορία, τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την προώθηση της ιδέας της αναβίωσης/της αναπαράστασης ξεκίνησε από φίλους το 2010 η δημιουργία ερασιτεχνικής ομάδας ιστορικής αναβίωσης (reenactment), μια δραστηριότητα η οποία σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι πολύ διαδεδομένη.

Η ομάδα μας, υπό τον γενικό τίτλο WWII Hellas Living History Group, πραγματοποιεί αναπαραστάσεις μαχών

Περισσότερα...

Events στο Hobby Festival 2018 | V3

Περισσότερα...

Ράγκμπι

Η Ομάδα Ράγκμπι του Αιγάλεω ανήκει χωρίς καμιά αμφιβολία στο κλαμπ των ιστορικών συλλόγων ράγκμπι στην Ελλάδα. Αν και ιδρύθηκε το 2010, έχει λάβει μέρος με επιτυχίες σε όλες ανεξαιρέτως τις επίσημες διοργανώσεις ράγκμπι που έχουν γίνει στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα.

Η ομάδα με την παρουσία της προκαλεί δέος σε εχθρούς και φίλους, ενώ έκανε γνωστό το νέο ολυμπιακό άθλημα ράγκμπι επτά παικτών (rugby 7’s) σε όλη τη

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.