Έρευνες

Η ιστορία της Google και οι πιο διάσημες εφαρμογές της

Περισσότερα...

Η Google, η πιο διαδεδομένη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, δημιουργήθηκε  στις 4 Σεπτεμβρίου 1998 από δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Στάντφορτ, τον Αμερικανό Λάρι Πέιτζ και τον Ρώσο Σεργκέι Μπριν.

Όταν  ήδη φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο, τον Μάρτιο του 1995, είχαν λάβει μέρος σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τις μηχανές αναζήτησης του ίντερνετ. Το ίντερνετ τότε βρισκόταν στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξής του και οι τότε υπάρχουσες μηχανές αναζήτησης δεν είχαν τελειοποιήσει το σύστημα αναζήτησης που χρησιμοποιούσαν, απλώς μετρούσαν πόσες φορές ο εκάστοτε όρος εμφανιζόταν στη σελίδα και με αυτό τον τρόπο κατέτασσαν τα αποτελέσματα. Ο Πέιτζ και ο Μπριν κατάφεραν μέσω έρευνας να μπορέσουν να

Περισσότερα...

Έρευνα του ΟΕΕ για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Περισσότερα...

Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, το κόστος δανεισμού τους, οι λόγοι για τους οποίους διστάζουν να προχωρήσουν σε νέο δανεισμό είναι από τα θέματα τα οποία εξετάζει η έρευνα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Κλήθηκαν να απαντήσουν 908 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες κάθε μεγέθους και από τη συντριπτική πλειονότητα των κλάδων της οικονομίας.

Απώτερος σκοπός της έρευνας είναι να ερευνηθεί η έλλειψη ρευστότητας που κυριαρχεί στην

Περισσότερα...

ΙΝΣΕΤΕ: Ο τουρισμός στην Ελλάδα και στους κύριους ανταγωνιστικούς προορισμούς, 2012-2016

Περισσότερα...

Αύξηση από 8,7% το 2012 σε 10,8% το 2016 παρουσίασε το μερίδιο της Ελλάδας επί του συνόλου των αφίξεων των τουριστών στους προορισμούς της Νότιας Ευρώπης. Η αύξηση αυτή προήλθε από αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας στον εξερχόμενο τουρισμό σχεδόν στο σύνολο των 25 αγορών που εξετάστηκαν και που δημιουργούν περισσότερο από το 90% των εσόδων του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα.

Στις αγορές αυτές περιλαμβάνονται τόσο παραδοσιακές αγορές μας

Περισσότερα...

Έρευνα οικονομικής συγκυρίας

Περισσότερα...

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος τον Δεκέμβριο, καθώς διαμορφώνεται στις 101,6 μονάδες έναντι 101,8 μονάδων τον Νοέμβριο. Στη βιομηχανία και στις κατασκευές καταγράφεται επιδείνωση των προσδοκιών, η οποία αντισταθμίζεται από σχετικά μεγαλύτερη βελτίωση στο λιανικό εμπόριο, καθώς και μικρότερη άνοδο στις υπηρεσίες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Αναφορικά με την καταναλωτική εμπιστοσύνη, αυτή σημειώνει την υψηλότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2015, έπειτα από

Περισσότερα...

Στο 18,6% η ανεργία τον Οκτώβριο

Περισσότερα...

Στο 18,6% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2018 έναντι 21% τον Οκτώβριο του 2017 και 18,6% τον Σεπτέμβριο του 2018 σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο του 2018 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.843.979 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν στα 875.997 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε στα 3.243.079 άτομα.

Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 78.040 άτομα

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.