Έρευνες

Οι νεαροί Έλληνες γνωρίζουν λίγα για την κλιματική μετανάστευση

Περισσότερα...

Περιορισμένες οι γνώσεις των νέων στην Ελλάδα γύρω από την κλιματική μετανάστευση, ωστόσο περισσότεροι από τους μισούς ηλικίας 15-35 ετών θεωρούν ότι οι κλιματικοί μετανάστες θα πρέπει να λαμβάνουν προσφυγικό καθεστώς, όπως εκείνοι που μετακινούνται για λόγους πολέμου ή διώξεων.

Πανευρωπαϊκή έρευνα με θέμα «Τι πιστεύουν οι νέοι Ευρωπαίοι για τη σύνδεση μεταξύ μετανάστευσης και κλιματικής αλλαγής» διεξήχθη σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Στην Ελλάδα η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ActionAid σε 1.030 άτομα ηλικίας 15-35 ετών και δημοσιεύεται ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας της Γης.

Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής

Περισσότερα...

Δέκα συμβουλές για την αξία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων

Περισσότερα...

Έρευνα σχετικά με τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον Κανονισμό GDPR και στο νέο εθνικό νόμο παρουσίασε ο ΣΕΒ, σε πρόσφατη διαδικτυακή του εκδήλωση, που είχε ως θέμα «2+ χρόνια GDPR: διδάγματα, συμβουλές και προκλήσεις».

Με κεντρικό μήνυμα ότι σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ο εφησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της συμμόρφωσης, οι ομιλητές στην εκδήλωση μετέφεραν τις συμβουλές και την εμπειρία τους, σκιαγραφώντας τις πτυχές της έξυπνης και ευέλικτης συμμόρφωσης:

Περισσότερα...

Η βελτίωση της επιδεξιότητας του αντίχειρα πριν δύο εκατ. χρόνια συντέλεσε καταλυτικά στην εμφάνιση του ανθρώπινου πολιτισμού

Περισσότερα...

Η αυξημένη επιδεξιότητα του αντίχειρα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του ανθρώπου, συμπέρανε μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα με επικεφαλής Έλληνες επιστήμονες. Η ανεπτυγμένη ικανότητα των πρώιμων ανθρώπων να πραγματοποιούν ακριβείς κινήσεις των χεριών τους οδήγησε στην πιο αποτελεσματική παραγωγή και χρήση εργαλείων, διευρύνοντας έτσι σημαντικά το διατροφικό φάσμα τους.

Η διεπιστημονική ερευνητική ομάδα υπό την καθηγήτρια δρ

Περισσότερα...

Ελλάδα: Ελκυστικός προορισμός της Μεσογείου σύμφωνα με έρευνα της Mindhaus και του Pollfish

Περισσότερα...

 

«Η Ελλάδα κατέχει τα βασικά εκείνα στοιχεία στο μυαλό των ταξιδιωτών που την καθιστούν τον πιο ελκυστικό προορισμό της Μεσογείου για το επόμενο τρίμηνο», σημειώνεται, μεταξύ άλλων σε έρευνα που υλοποίησε η εταιρία Mindhaus, μέλος της V+O Greece, σε συνεργασία με το Pollfish (ερευνητική πλατφόρμα), προκειμένου να διερευνηθούν πώς επηρεάζονται και διαμορφώνονται οι ταξιδιωτικές τάσεις φέτος λόγω Covid-19.

Σε δείγμα 2.750 ερωτώμενων σε

Περισσότερα...

Επτά στους δέκα μάνατζερ αισθάνονται υποτιμημένοι στις θέσεις εργασίας τους, σύμφωνα με έρευνα

Περισσότερα...

 

Μια πρόσφατη έκθεση στις ΗΠΑ σχετικά με τη διατήρηση ταλέντου και διευθυντικών στελεχών αποκαλύπτει ότι 1 στους 2 μάνατζερ σκέφτεται να παραιτηθεί από την εταιρία του μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Περισσότερα...Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε 500 μάνατζερ στις Ηνωμένες Πολιτείες από την πλατφόρμα e-learning TalentLMS και την ακαδημαϊκό του Πανεπιστημίου του Harvard Dr. Ashley Prisant, ρίχνει φως στους λόγους για τους οποίους τα διευθυντικά στελέχη

Περισσότερα...