Παρουσιάσεις Startup

Ανοιχτά συστήματα καινοτομίας από 30 χώρες τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα...

 

Υπάρχουν «ζωντανά εργαστήρια» και σε τι διαφέρουν από τα παραδοσιακά ερευνητικά; Έχει τη δυνατότητα η κοινωνία μέσω της επιστήμης των πολιτών να αντιμετωπίσει προκλήσεις που σχετίζονται με την κλιματική κρίση; Πώς ενδυναμώνεται η συμμετοχή των πολιτών στη συν-δημιουργία και τη χάραξη πολιτικής σε κάθε επίπεδο; Πώς ενθαρρύνεται η συνεργασία πολλών φορέων σε οικοσυστήματα κυκλικής οικονομίας; Μπορούν τα ζωντανά εργαστήρια να λειτουργήσουν ως ιδανικά περιβάλλοντα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στις επιχειρηματικές σπουδές; Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα επιδιώξουν να βρουν απαντήσεις οι συμμετέχοντες του Open Living Lab Days 2019, που στις 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, φέτος για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο

Περισσότερα...

Σεμινάρια για νέους Έλληνες startuppers στο Ισραήλ

Περισσότερα...

 

Στις 13 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από νέους επιχειρηματίες για τη συμμετοχή τους στα επαγγελματικά εργαστήρια που διοργανώνονται φέτος στο Ισραήλ. Τα ειδικά αυτά σεμινάρια απευθύνονται σε νέους επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Κύπρο και διοργανώνονται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στη Χάιφα από τον Mashav (Κυβερνητικός Οργανισμός του Ισραήλ για την Παγκόσμια Ανάπτυξη & Συνεργασία).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, τα εργαστήρια θα αποτελέσουν μοναδική ευκαιρία επαγγελματικής εκπαίδευσης και καθοδήγησης για τους νέους Έλληνες startuppers και σημαντική πτυχή της στρατηγικής συνεργασίας της χώρας μας με το Ισραήλ και

Περισσότερα...

Το Δίκτυο Δομών Στήριξης Επιχειρήσεων προετοιμάζει τη δημόσια παρουσία του

Περισσότερα...

 

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου συνεδρίασε η Επιτελική Δομή Στήριξης Επιχειρήσεων (ΕΔΣΕ) στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, δρομολογώντας τις απαραίτητες διαδικασίες και τη λήψη αποφάσεων για την ανάδειξη της ταυτότητας του νέου θεσμού και τη στελέχωσή του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, το ω ενεργοποιεί το αμέσως επόμενο διάστημα τη δημόσια παρουσία και δράση του μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, από την οποία θα παρέχονται οργανωμένη πληροφόρηση και συμβουλές σε κάθε επιχείρηση και στην οποία θα αναρτηθούν οι πρώτες προκηρύξεις για τη στελέχωσή της.

Στη συνεδρίαση της ΕΔΣΕ συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Λ. Λαμπριανίδης

Περισσότερα...

Alter Weekend 2019: Τεχνολογία και επιχειρείν προς όφελος των ΑμεΑ

Περισσότερα...

 

Τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων στην έκθεση για άτομα με αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 10-12 Μαΐου υποστήριξε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ). Ύστερα από τη δράση «Digital Greece», που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη ΔΕΘ 2018 με το ομώνυμο θεματικό πάρκο νεοφυούς επιχειρηματικότητας, στο Alter Weekend φιλοξενήθηκαν δέκα start-ups που με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους απευθύνονται κυρίως σε ανθρώπους με μειωμένη κινητικότητα. Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι start-uppers είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν λύσεις που αξιοποιούν την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες

Περισσότερα...

«Cisco Experience»: Οι νέες τεχνολογίες που αλλάζουν το επιχειρείν

Περισσότερα...

 

H δικτυακή ασφάλεια, η δύναμη των δεδομένων, η εμπειρία της συνεργασίας, οι επιλογές στο cloud και η συσχέτιση όλων αυτών με την ανάγκη οργανισμών και επιχειρήσεων να καινοτομούν επισπεύδοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της ετήσιας ανοιχτής εκδήλωσης της Cisco στην Αθήνα. Ανοίγοντας το «Cisco Experience», ο γενικός διευθυντής της εταιρίας για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και την Πορτογαλία Αντώνης Τσιμπούκης μίλησε για τη μέχρι τώρα συνεισφορά της τεχνολογίας σε πολλαπλούς τομείς την ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας παράλληλα τα σημεία του επιχειρείν που θα πρέπει να «φωτιστούν» ώστε να μας οδηγήσουν, ως αγορά και ως χώρα, σε υψηλότερο επίπεδο.

Περισσότερα...

SAVeat: Μαθητική εικονική επιχείρηση ενημερώνει για τα κοντά στη λήξη τους προϊόντα και την αξιοποίησή τους

Περισσότερα...

 

Η μαθητική εικονική επιχείρηση SAVeat του Λυκείου – Κολεγίου Ψυχικού κατέκτησε το πρώτο βραβείο της καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης στο πλαίσιο του 14ου Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Ελλάδας.

Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης και δράσης κατά της σπατάλης τροφίμων, μέσω της οποίας γίνεται διαχείριση των κοντά στη λήξη τους προϊόντων από τα σουπερμάρκετ έτσι ώστε να αγοράζονται έγκαιρα από τους καταναλωτές σε τιμή προσφοράς. Πέντε ημέρες πριν από τη λήξη τους προϊόντα που περισσεύουν προσφέρονται σε κοινωφελή ιδρύματα για άμεση κατανάλωση.

Μάλιστα η εικονική επιχείρηση θα εκπροσωπήσει τη

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.