combatt_900x600.jpg

 

Στην COMBATT πιστεύουμε ότι οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης συνεισφέρουν σημαντικά  για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης και είναι απαραίτητες για την προώθηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Μέσω μιας σειράς δράσεων, επιδιώκουμε τη διάδοση των πρακτικών για την περιβαλλοντικά ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων μπαταριών οχημάτων και βιομηχανίας, η οποία αποτελεί κρίσιμο πυλώνα για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οδηγός χρήσης και διάθεσης μπαταριών ιόντων λιθίου

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενημέρωση σχετικά με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως σε σύγχρονες εφαρμογές και στην ηλεκτροκίνηση. Η COMBATT, σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρία CIS και τον επιστημονικό της υπεύθυνο δρα Αδαμάντιο Σκορδίλη, δημιούργησε έναν αναλυτικό οδηγό χρήσης και διάθεσης μπαταριών ιόντων λιθίου. Ο οδηγός αυτός περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την ασφαλή διαχείριση, αποθήκευση και ανακύκλωση αυτών των μπαταριών προκειμένου να αποφεύγονται οι κίνδυνοι για την υγεία και το περιβάλλον. Στόχος της COMBATT είναι να προωθήσει την κατανόηση και την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών για την ασφαλή διαχείριση των μπαταριών ιόντων λιθίου.

Εφαρμογές για την εξοικείωση του κοινού

Για την εξοικείωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη σωστή διαχείριση των μπαταριών καθώς και με έννοιες όπως η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία, έχουμε αναπτύξει δύο καινοτόμες εφαρμογές. Οι εφαρμογές αυτές προσφέρουν διαδραστική εκπαίδευση και ενημέρωση, επιτρέποντας στους χρήστες να μάθουν για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων μπαταριών. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύουμε την περιβαλλοντική συνείδηση του ευρέος κοινού.

Διαδραστικές παρουσιάσεις

Στο πλαίσιο εκθέσεων και ειδικών φεστιβάλ, διοργανώνουμε διαδραστικές παρουσιάσεις που αναδεικνύουν τη διαδικασία ανακύκλωσης και τη σημασία της ασφαλούς μεταφοράς των παλιών μπαταριών στα εργοστάσια ανακύκλωσης. Αυτές οι παρουσιάσεις παρέχουν μια εμπειρία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στους συμμετέχοντες, επιτρέποντάς τους να κατανοήσουν καλύτερα τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας και την αξία του διαχωρισμού των υλικών για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίησή τους, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για τη μαθητική κοινότητα

Η COMBATT υποστηρίζει και συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΕΠΑΓΩΓΗ» του περιβαλλοντικού φορέα NoWaste21 με σκοπό να προωθήσει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στους μαθητές. Τη σχολική χρονιά 2023/24, εκπαιδεύτηκαν 89.670 μαθητές σε 431 σχολεία. Η COMBATT συμμετέχει στο πρόγραμμα τα τελευταία 3 έτη, στο πλαίσιο του οποίου έχουν εκπαιδευτεί συνολικά 141.950 μαθητές.

Η COMBATT σε αριθμούς

Στα 10 χρόνια λειτουργίας της, η COMBATT έχει αναπτύξει ένα πανελλαδικό δίκτυο με 70+ συνεργάτες, έχει διαχειριστεί 200.000+ τόνους αποβλήτων και έχει υλοποιήσει 150+ δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

www.combatt.eu           

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn