SkillUp_1640_χ_9246.png

 

 • Στις 11-14 Σεπτεμβρίου 2022 το Forum θα φιλοξενήσει πάνελ συζητήσεων, εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων και ευκαιρίες δικτύωσης.
 • Διοργανώνονται εργαστήρια στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, στο OK!Thess και στο Περίπτερο 7, ΔΕΘ, με την υποστήριξη των Bayer Hellas, The People’s Trust, SAP Hellas, Amazon Web Services, POS4work, Bizrupt, Together: Powered by TITAN & among, Performance Coaching, Finance Lady, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Envolve Entrepreneurship.

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2022 – Το  Envolve Entrepreneurship (greece.envolveglobal.org) διοργανώνει το 2o Skill-up Forum για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα (skillup.gr)  στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 11-14 Σεπτεμβρίου 2022.  Το Skill-up Forum περιλαμβάνει επιμορφωτικά εργαστήρια, panels, διαδραστικές συζητήσεις και ευκαιρίες δικτύωσης της επιχειρηματικής σκηνής με το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, στοχεύοντας στην ενίσχυση των δεξιοτήτων, στην ενδυνάμωση των προσόντων, στην ανάδειξη εργαλείων / πόρων, καθώς και στη δικτύωση νέων επιχειρηματιών, startupper και επαγγελματιών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 10:45-11:30 το Skill-up Forum διοργανώνει δυναμικές συζητήσεις, φιλοξενώντας εκπροσώπους της κυβέρνησης και στελέχη της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας στην κεντρική σκηνή του Περιπτέρου 7 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό της εκδήλωσης θα δώσει ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ στο πάνελ συζήτησης με θέμα τις ψηφιακές δεξιότητες του επαγγελματία τού αύριο συμμετέχουν η Σόνια Μουσαβερέ, Head of Communications της Bayer Hellas, η Δρ Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης & μέλος του Δ.Σ., The People’s Trust, η Ρόζι Τσέλα, Business Manager CSR & University Alliances Country Lead της SAP Hellas, ο Χάρης Τσαβδάρης, National Technology Officer της Microsoft, και ο Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director του Envolve Entrepreneurship. Τη συζήτηση συντονίζει ο Τάσος Ζάχος, Editor in Chief του Fortune Greece. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις για τις εξελίξεις του Forum στον ακόλουθο σύνδεσμο: Facebook Event bit.ly/skillupTIF

To 1o Skill-up Forum για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα συνδιοργανώθηκε από το Envolve Entrepreneurship και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρ. ΟΑΕΔ) το 2021 στο πλαίσιο της περσινής 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το Εnvolve, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διά βίου μάθησης, της τεχνολογίας και της καλλιέργειας του επιχειρηματικού πνεύματος για την αγορά εργασίας, διοργανώνει το Forum για δεύτερη χρονιά με σκοπό την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών και τη διασύνδεση με ευκαιρίες και γνώσεις που προσφέρουν τεχνολογικοί κολοσσοί και οργανισμοί υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Το Skill-up Forum μετρά 14 υποστηρικτές, και συγκεκριμένα την Bayer Hellas ως Gold Sponsor, την SAP Hellas και το The People’s Trust ως Silver Sponsors, την Αmazon Web Services, το Bizrupt, το POS4Work, την Performance Coaching, τη Finance Lady, τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και το Together: Powered by TITAN & among ως Bronze Sponsors, ενώ Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η Eventora και το OK!Thess.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε: «Στόχος του Envolve, μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες, είναι να αποτελέσει αρωγό σε όσους αναζητούν διαρκώς την προσωπική τους εξέλιξη, προσθέτοντας ένα ακόμα λιθαράκι προς την εκπλήρωση των επαγγελματικών τους στόχων. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η συμμετοχή όλων των οργανισμών και τεχνολογικών κολοσσών που υποστηρίζουν το Skill-up Forum, ενισχύοντας το κίνητρο της ομάδας μας για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του οργανισμού μας στον τομέα της εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης. Οι επαγγελματίες  του αύριο εξελίσσονται σήμερα».

To Skill-up Forum προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να παρακολουθήσουν δωρεάν εργαστήρια για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στους τομείς της τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας, προγραμματισμού, οικονομικών, ψηφιακού μάρκετινγκ, δημόσιας ομιλίας, αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου, σύνθεσης βιογραφικού και εύρεσης θέσης εργασίας. Όλες οι δράσεις απευθύνονται σε όσους αναζητούν την εξέλιξη των δεξιοτήτων τους για την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ είναι απαραίτητη η προεγγραφή, καθώς υπάρχει όριο συμμετοχής για κάθε θεματική.

Από την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου διοργανώνονται 14 εργαστήρια. Συγκεκριμένα:

 • «Give your skills a real boost with an introduction to SAP technology» από την SAP Hellas την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 17:00-19:00 στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (Φιλικής Εταιρείας 12, Θεσσαλονίκη).
 • «Digital Marketing & Marketing Strategy» από την Bayer Hellas την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 19:00-21:00 στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (Φιλικής Εταιρείας 12, Θεσσαλονίκη).
 • «Public Speaking» από την Performance Coaching τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 17:00-18:00 στo OK!Thess (Κομοτηνής 2, Θεσσαλονίκη).
 • «Finance Literacy» από τη Finance Lady τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00-19:00 στo OK!Thess (Κομοτηνής 2, Θεσσαλονίκη).
 • «Cloud Basics for Citizens» από την Amazon Web Services τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 17:00-17:45 στο Περίπτερο 7, 1ος όροφος, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
 • «How to get Cloud Certified» από την Amazon Web Services τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00-18:30 στο Περίπτερο 7, 1ος όροφος, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
 • «Innovation at Amazon» από την Amazon Web Services τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 19:00-20:00 στο Περίπτερο 7, 1ος όροφος, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
 • «Γνωρίστε το Together, τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη» από τo Together: Powered by TITAN & Among τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 19:00-21:00 στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (Φιλικής Εταιρείας 12, Θεσσαλονίκη).
 • «Build your personal Value Proposition» από τo POS4work την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 17:00-19:00 στo OK!Thess (Κομοτηνής 2, Θεσσαλονίκη).
 • «Time Management & Tools» από τo Bizrupt την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00-21:00 στo OK!Thess (Κομοτηνής 2, Θεσσαλονίκη).
 • «Intro to Machine Learning on AWS» από την Amazon Web Services την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 17:00-17:45 στο Περίπτερο 7, 1ος όροφος, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
 • «Hybrid Cloud» από την Amazon Web Services την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 18:00-18:45 στο Περίπτερο 7, 1ος όροφος, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
 • «Building & Scaling your Startup on AWS» από την Amazon Web Services την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00-20:00 στο Περίπτερο 7, 1ος όροφος, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
 • «Ο αγρότης-επιχειρηματίας του μέλλοντος» από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 17:00-19:00 στο OK!Thess (Κομοτηνής 2, Θεσσαλονίκη).

Στο πλαίσιο των δράσεων δικτύωσης που προσφέρει το Skill-up Forum διοργανώνεται μια συνάντηση με στελέχη του οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής για τις δράσεις του 2ου Skill-up Forum μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook bit.ly/skillupTIF και στο skillup.gr.

To Envolve Entrepreneurship ιδρύθηκε το 2012 με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος για την προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας και την υποστήριξη μελλοντικών ηγετών της επιχειρηματικότητας. Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: εκπαίδευση, πόροι και βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει εκπαίδευση σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο, αξιοποιώντας συνεργασίες που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα πόρων για την επιχειρηματικότητα. Από την ίδρυσή του το Envolve έχει υποστηρίξει 37 νικητές του προγράμματος βράβευσης στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας 19 τομείς της οικονομίας. Αυτοί οι νικητές έχουν συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία με τη δημιουργία περισσότερων από 2.000 νέων θέσεων εργασίας και έχουν συνολική αποτίμηση που ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από το Libra Group και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει τα πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 67 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των ΗΠΑ. To Envolve στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν και στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης σε όλους τους επιχειρηματίες.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Envolve, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://greece.envolvelglobal.org

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn