ekpI_900x600.jpg

 

Οι αιτήσεις για τα επιτυχημένα προγράμματα Incubator και Accelerator μόλις άνοιξαν!

 

Για μία ακόμα χρονιά το HIGGS ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα Incubator, GSE Incubator, καθώς και το νέο θεματικό Green & Sustainable Development Accelerator. Τα εξειδικευμένα προγράμματα του HIGGS στοχεύουν στην υποστήριξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική.

Έπειτα από 7 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του προγράμματος Accelerator, το HIGGS για πρώτη φορά εγκαινιάζει έναν θεματικό κύκλο, τον Green & Sustainable Development Accelerator (GSD Accelerator). Ο νέος αυτός «επιταχυντής» απευθύνεται σε ΜΚΟ και Κοιν.Σ.Eπ. που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη είτε αποκλειστικά είτε στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριότητάς τους.

Ακολουθώντας τα επιτυχημένα βήματα των προηγούμενων κύκλων, ο GSD Accelerator έχει στόχο την υποστήριξη των οργανώσεων σε ζητήματα στρατηγικής, business plan, διαμόρφωσης προτάσεων και οικονομικής βιωσιμότητας. Το πρόγραμμα έχει 6μηνη διάρκεια και περιλαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική, workshops με ειδικούς από Ελλάδα και ΗΠΑ, καθώς και πρόσβαση σε εξειδικευμένες πλατφόρμες υποστήριξης ΜΚΟ. Ο GSD Accelerator, με έναρξη τον Νοέμβριο του 2022, θα υλοποιηθεί σε 2 τρίμηνα, με εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα το καθένα, ξεκινώντας με ένα εντατικό Bootcamp 2 εβδομάδων. Το πρόγραμμα Green & Sustainable Development Accelerator του HIGGS προσφέρεται δωρεάν σε (έως) 8 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με αντικείμενο την περιβαλλοντική / βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Τα προγράμματα Incubator και GSE Incubator (Green & Social Entrepreneurship Incubator) απευθύνονται σε νεοσύστατες Ο.Κοι.Π. (Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, Σωματεία, Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης) και φορείς κοινωνικής και πράσινης επιχειρηματικότητας αντίστοιχα, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα εφόδια μέσω εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, ώστε να εξασφαλίσουν σωστό στρατηγικό σχεδιασμό, εσωτερική οργάνωση και λειτουργία. Μέχρι τώρα στα δύο προγράμματα έχουν συμμετάσχει με επιτυχία 40 οργανώσεις και φορείς.

Ο στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι οι φορείς που ολοκληρώνουν την εκπαίδευση να είναι σε θέση να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και ανάπτυξή τους είτε μέσω της προσέλκυσης χρηματοδότησης είτε μέσω της ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας (GSE Incubator), σχετικής με το αντικείμενό τους. Τα προγράμματα Incubator και GSE Incubator αφορούν αποκλειστικά φορείς που είναι σε διαδικασία εκκίνησης / λειτουργίας / επανεκκίνησης και έχουν νομική υπόσταση έως 2 χρόνια.

Η έναρξη των προγραμμάτων Incubator και GSE Incubator γίνεται κάθε Νοέμβριο, η διάρκειά τους κυμαίνεται από 12 έως 24 μήνες, ενώ και τα δύο προγράμματα εκπαίδευσης / συμβουλευτικής προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους ενδιαφερόμενους φορείς. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων συμπεριλαμβάνονται 4 εβδομάδες υποχρεωτικής εντατικής εκπαίδευσης (Bootcamp), εξειδικευμένα εργαστήρια και σεμινάρια, one-to-one συναντήσεις mentorship με εξειδικευμένους συνεργάτες και ειδικούς, αλλά και ευκαιρίες networking με άλλες ελληνικές και διεθνείς Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών, μέσα μαζικής επικοινωνίας, αλλά και χρηματοδότες.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων και για τα 3 προγράμματα (Incubator, GSE Incubator και Green & Sustainable Development Accelerator) ξεκινά τη Δευτέρα 29 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Για την κατάθεση αιτήσεων, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα προγράμματα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω links:

 

 

Λόγω της πανδημίας Covid-19 τα προγράμματα Incubator, GSE Incubator και GSD Accelerator πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

 

Υποστηρικτές και χορηγοί

 

Μεγάλοι Δωρητές του προγράμματος Accelerator είναι το  Ίδρυμα Costas M. Lemos Foundation και το Κοινωφελές  Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Ο GSD Αccelerator πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Δωρητής του προγράμματος GSE Incubator είναι το Helidoni Foundation. Το GSE Incubator υλοποιείται σε συνεργασία με το NBG Business Seeds – Πρόγραμμα Στήριξης Επιχειρηματικότητας, της Εθνικής Τράπεζας.

Επικοινωνία για τα ΜΜΕ

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Αναστασία Ψωμά

Project Manager Accelerator
τηλ: +30 211 411 6300

Κιν: +30 6975 206  888
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λίγα λόγια για το HIGGS

To HIGGS είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τo HIGGS είναι πρωτοπόρο στο οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος (hub) υποστήριξης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων πρωτοβουλιών που έχουν θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Σε μόλις 6 χρόνια λειτουργίας  (2015-2021) η ομάδα του HIGGS υποστήριξε 178 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τες να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.000.000 €, να δημιουργήσουν 861 νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελούμενους.

Μέσα από καλά δομημένα προγράμματα (Incubator, Accelerator, Green & Social Entrepreneurship Incubator) προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε ΜΚΟ πανελλαδικά. Ως κόμβος ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεργασίας προωθούμε τη δικτύωση όλων των stakeholders του οικοσυστήματος. Παρακολουθώντας στενά τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και τις ανάγκες του, συντάσσουμε σχετικές μελέτες, δημιουργούμε εργαλεία ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building) και μέτρησης κοινωνικού αντικτύπου και διοργανώνουμε εκδηλώσεις με σκοπό τη διάχυση τεχνογνωσίας και το άνοιγμα σχετικών διαλόγων.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn