JAchievement.png

 

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας, ψηφιακών δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού που προσφέρει δωρεάν το Junior Achievement Greece σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.  Τα προγράμματα, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, εντάσσονται στα εργαστήρια δεξιοτήτων και στο πλαίσιο μαθημάτων/ομιλιών επιχειρηματικότητας, επαγγελματικού προσανατολισμού, πληροφορικής, οικιακής οικονομίας κ.ά.  
 
Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, ήταν μεγάλη η επιθυμία και η ανάγκη για διά ζώσης γνωριμία και ενημέρωση, κι έτσι ο οργανισμός ξεκινά μια σειρά ταξιδιών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, διοργανώνοντας εκδηλώσεις με βιωματικά επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς σχετικά με τη μαθητική επιχειρηματικότητα. 
 
Η πρώτη πόλη την οποία επισκέφθηκε το JA Greece είναι η Καλαμάτα
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 από τις 18:30 έως τις 21:00 και φιλοξενήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα Καλαμάτας, 241 00. Δόθηκε έμφαση στο βιωματικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης», που υλοποιείται σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο για πάνω από 100 χρόνια και αποτελεί εμπειρία ζωής για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.  Τα ταξίδια αυτά πραγματοποιούνται στον απόηχο της πρωτόγνωρης μεγάλης εθνικής επιτυχίας των «start-up» Swim.me (έξυπνο σκουφάκι πισίνας για άτομα με προβλήματα όρασης) και FlowOn (έξυπνη βρύση εξωτερικών χώρων), που κέρδισαν τους Πανελλαδικούς Διαγωνισμούς του JA Greece και στη συνέχεια κατέκτησαν το χρυσό και το ασημένιο «μετάλλιο» στους Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του JA Europe 2021. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τη φοιτητική «start-up» Swim.me και τη μαθητική «start-up» FlowOn σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το Junior Achievement Greece, που δίνει το πλαίσιο και τα κίνητρα στα παιδιά της Ελλάδας να σκεφτούν έξυπνες και κοινωνικά ευαίσθητες επιχειρηματικές ιδέες, ικανές για διεθνείς διακρίσεις και εφαρμογή στην αληθινή αγορά.
 
Την εκδήλωση του JA Greece στη Μεσσηνία τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκος Πεφάνης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Θεοφανεία Σιούτη και ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ) Γιώργος Δρέτας.  Η οικονομολόγος εκπαιδευτικός των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Σταυρούλα Κόκκαλη παρουσίασε τις «Εικονικές Επιχειρήσεις» που έχουν δημιουργηθεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου με μεγάλη επιτυχία εδώ και 10 χρόνια, ενώ η δημοσιογράφος Διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece Μαρία Γιαννέτου παρουσίασε τα προγράμματα και τις επιτυχίες των παιδιών σε ομιλία με τίτλο «Οι μικροί startuppers αλλάζουν το σχολείο, τις ζωές τους, την Ελλάδα». Η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του JA Greece Ελένη Γερασιμοπούλου πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς με τίτλο «Inspire-Prepare-Succeed» (Έμπνευση – Προετοιμασία – Επιτυχία). 
 

 
Μετά την Καλαμάτα η ομάδα του JA Greece θα επισκεφθεί το Hράκλειο Κρήτης, τη Ρόδο, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα. 
 
Ιστοσελίδα: www.jagreece.org
Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece
Instagram: https://www.instagram.com/ja_greece/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/jagreece/
Twitter: https://twitter.com/ja_greece
YouTube: https://www.youtube.com/user/SENGREECE
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
 
Μαρία Γιαννέτου 
Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Επικοινωνίας JA Greece
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 6932 192633

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn