georg20.jpg

 

 

Ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνει και εγκαινιάζει έναν νέο, δυναμικό και αναπτυσσόμενο θεσμό, το EnterFest: Inspire-Prepare-Succeed, το 1ο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2021.  
 
Στο πλαίσιο του EnterFest θα εορταστούν οι φετινές εθνικές επιτυχίες των start-up «Swim.me» και «FlowOn», που για πρώτη φορά στην ιστορία του JA Greece κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης και έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες.  Στις 15 Ιουλίου 2021 η φοιτητική «Swim.me» κέρδισε το 1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο και η μαθητική «FlowOn» το 2ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο στους μεγάλους τελικούς διαγωνισμούς του JA Europe – GEN-E. Oι ομάδες τιμήθηκαν στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας του Elevate Greece. 
 
Πώς έφτασαν οι δύο ελληνικές νεανικές start-up «Swim.me» και «FlowOn» σε τόσο υψηλό επίπεδο έτσι ώστε να κερδίσουν το χρυσό και το ασημένιο «μετάλλιο» στην Ευρώπη; Πώς μπορούν όλοι οι μαθητές και φοιτητές της Ελλάδας να κατακτούν βραβεία και να κυνηγούν με αξιώσεις τα όνειρά τους; Πώς καταφέρνουν οι μαθησιακές εμπειρίες του Junior Achievement να εμπνέουν, να προετοιμάζουν τους μαθητές και τους φοιτητές για την αγορά εργασίας και να τους οδηγούν στην επιτυχία και την ιδανική επαγγελματική αποκατάσταση;  
 
Οι απαντήσεις θα δοθούν στη διάρκεια του EnterFest μέσα από διαδικτυακές πρωτότυπες δράσεις του Junior Achievement Greece, που θα είναι ανοιχτές στο κοινό με δήλωση συμμετοχής και τήρηση σειράς προτεραιότητας. Οι δράσεις αυτές θα επικεντρωθούν στους 3 πυλώνες της εκπαίδευσης στη νεανική επιχειρηματικότητα, που εφαρμόζει το Junior Achievement σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι: 
 
1.     Η επιχειρηματική εκπαίδευση  /  entrepreneurial education
2.     Η εργασιακή ετοιμότητα / work readiness 
3.     Ο οικονομικός εγγραμματισμός / financial literacy
 

Φεστιβάλ EnterFest: «Mπες στη νεανική επιχειρηματικότητα του JA Greece!»

 
Μαθητές, στελέχη επιχειρήσεων και εκπαιδευτικοί θα είναι στο EnterFest μαζί με την ομάδα του JA Greece για να παρουσιάσουν νέες μεθόδους και πρακτικές, να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, προκειμένου η επιχειρηματικότητα και η εκπαίδευση να αναδείξουν συνεργατικά τη δυναμική τους σε ένα εορταστικό κλίμα. Στην κορύφωση του EnterFest θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Εκπαίδευση για την Επιχειρηματικότητα: εφαρμογές και καλές πρακτικές στο Σχολείο και το Πανεπιστήμιο». Το Συνέδριο διοργανώνεται διαδικτυακά σε συνεργασία με το JA Europe, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το University of Stockholm. Θα παρουσιαστούν προτάσεις και καλές πρακτικές από εκπαιδευτικούς που στην πράξη έχουν εφαρμόσει προγράμματα επιχειρηματικότητας του JA Greece, αποτελέσματα ερευνών για την επιχειρηματική εκπαίδευση σε εθνικό επίπεδο, καθώς και πρακτικές εφαρμογής από χώρες του JA Europe.
 
«Η Ε.Ε. συστήνει στους μαθητές και στις μαθήτριες της Ευρώπης να έχουν τουλάχιστον μία βιωματική εμπειρία επιχειρηματικότητας πριν τελειώσουν το σχολείο, καθώς αυξάνει την αυτοπεποίθηση και καλλιεργεί όλες τις ήπιες δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν τα παιδιά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του JA Greece και πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του JA Europe Αργύρης Τζικόπουλος. «Μια επίσκεψη στο Enterfest θα πείσει μικρούς και μεγάλους ότι η συμμετοχή στα προγράμματά μας αποτελεί μεγάλο βήμα προς την επιτυχία. Το κοινό θα αντιληφθεί ότι το JAGreece προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό από κάθε άλλο εκπαιδευτικό οργανισμό. Σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά «to enter» / «να μπείτε» στη νεανική επιχειρηματικότητα του JA Greece!».  
 

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 18:00 – H επίσημη τελετή έναρξης του EnterFest

 
Το ΕnterFest θα ξεκινήσει με την επίσημη τελετή έναρξης, που θα προβληθεί στα social media του Junior Achievement Greece, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 18:00.  Στην τελετή έναρξης, που φιλοξενείται στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, συμμετέχουν: ο πρόεδρος του JA Greece Mάρκος Βερέμης, η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου,  ο γενικός διευθυντής του JA Greece και πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του JA Europe Αργύρης Τζικόπουλος, o CEO της μαθητικής εικονικής επιχείρησης «FlowOn» Δαβίδ Μπεγκτζανιάν, η CEO της φοιτητικής start-up «Swim.me» Ράνια Βλάχου, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Βουζαξάκης, η υπότροφος του JA Greece Mαρία Κοκάλα και τα μέλη της ομάδας του JA Greece Mαρία Γιαννέτου, Μαριάνθη Καρατζά, Ελένη Χελιώτη, Μάνος Παυλάκης, Σοφία Μανσόλα, Ελίζα Παυλίδη, Ιωάννα Κυπριώτη, Γιώργος Στέφας, Χριστίνα Λαμπριανάκη και Ρίκα Πανόργιου.  Στο γύρισμα για την τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, τηρήθηκε το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.   
 
Xoρηγοί εκδήλωσης: ΤΙΤΑΝ, Lamda Development, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού  
Χορηγοί επικοινωνίας:  ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Καθημερινή, Aθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Capital.gr, The Toc, Athens Dj, Rock FM, Λάμψη, Tηλεθεατής, Τηλέραμα, Epixeiro.gr, ελculture.gr, AtticaNews.gr. 

Υπεύθυνη EnterFest: Ρίκα Πανόργιου 
 
Δείτε την τελετή έναρξης, το αναλυτικό πρόγραμμα και δηλώστε συμμετοχή στο EnterFest εδώ: http://eventora.gr/enterfest2021
 
Το JA Greece είναι βραχίονας του παγκόσμιου Junior Achievement, που εκπαιδεύει στην επιχειρηματικότητα 12 εκατομμύρια μαθητές και φοιτητές κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και σε άλλες 120 χώρες. Το JA Worldwide, με ιστορία 100 ετών, βρίσκεται στην 7η θέση των 200 Καλύτερων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών με τη σημαντικότερη προσφορά, επιρροή, αποτελεσματικότητα και δικτύωση σε όλο τον κόσμο. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Γιαννέτου 
Δημοσιογράφος – Διευθύντρια Επικοινωνίας JA Greece
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. – 6932 192633

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn