b20.jpg

 

                                                                                                                                                                                   Σεπτέμβριος 2021 

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                   

Οι αιτήσεις για τις Υποτροφίες Επιχειρηματικότητας της Odyssea σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece είναι ξανά ανοιχτές, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση ευάλωτων και αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Οι Υποτροφίες Επιχειρηματικότητας δίνουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να ανοίξουν τις δικές τους καινούργιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η δημιουργία μικρών, οικογενειακών επιχειρήσεων παίζει σημαντικό ρόλο στην πραγματική, μακροπρόθεσμη οικονομική και κοινωνική ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτά άτομα ή ομάδες ατόμων, ενώ στην αίτηση συμμετοχής είναι απαραίτητη η περιγραφή της επιχειρηματικής ιδέας. Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η καλή γνώση Αγγλικών και οι απαραίτητες τεχνικές γνώσεις ή εμπειρία για την υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες/οι συμμετέχουσες οφείλουν να δεσμευτούν για την πλήρη και επιμελή παρακολούθηση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση και συνεχόμενη υποστήριξη από το εκπαιδευτικό προσωπικό του Alba Graduate Business School. Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα, που θα επιλεγούν, θα παρακολουθήσουν 16 ώρες εκπαίδευσης σε βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες και 28 ώρες καθοδήγησης, σεμιναρίων και τεχνικής υποστήριξης. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες/οι συμμετέχουσες θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της Odyssea, το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση σε συνεργατικούς χώρους, χρήση σύγχρονων εγκαταστάσεων κατασκευής και σχεδιασμού (makerspace) και βοήθεια από το γραφείο Απασχολησιμότητας της Odyssea συνολικής διάρκειας ενός έτους.

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος, που έλαβε χώρα σε ψηφιακό περιβάλλον,  συμμετείχαν 11 άτομα, που δραστηριοποιούνται κυρίως σε Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έχοντας ολοκληρώσεις τις 16 ώρες εκπαίδευσης, τα άτομα παρακολουθούν πρόγραμμα συμβουλευτικής (mentoring & coaching), κατά τη διάρκεια του οποίου λαμβάνουν καθοδήγηση από εξειδικευμένους μέντορες. Επιλεγμένοι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε πιθανούς χρηματοδότες.

Με αφορμή την έναρξη του δεύτερου κύκλου Υποτροφιών Επιχειρηματικότητας, ο Τζέι Μέξης, Ιδρυτής & CEO της Odyssea, δήλωσε τα εξής: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με τον δεύτερο κύκλο Υποτροφιών Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School. Όσοι & όσες συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο, έδειξαν ιδιαίτερο πάθος με τις επιχειρηματικές τους ιδέες, αλλά και ζήλο να διευρύνουν τους γνωσιακούς ορίζοντες τους. Η δημιουργία επιτυχημενων και ενταγμένων μικρό-μεσαίων επιχειρήσεων θα αποτελέσει θεμέλιο ανάπτυξης και στηριξης στην Ελληνική οικονομία. Για εμάς, στην Odyssea οι Υποτροφίες αυτές αποτελούν έμπρακτη απόδειξη πως άνθρωποι, που εργάζονται σκληρά και έχουν επιχειρηματική φύση, με την κατάλληλη υποστήριξη ως προς την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους ιδεών, μπορούν να ενταχθούν στον επιχειρηματικό κόσμο, ανεξαρτήτως των φυλετικών, κοινωνικών ή οικονομικών τους χαρακτηριστικών.”

Παράλληλα, από τη μεριά του Alba Graduate Business School, Ο Αλέξης Κομσέλης, διευθυντής του Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD), δήλωσε σχετικά: «Η επιχειρηματικότητα είναι μια ευκαιρία για όλους και όλες να σχηματίσουν το μέλλον τους. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Odyssea, σε αυτήν την κοινή προσπάθεια να υποστηρίξουμε την εξέλιξη των επίδοξων επιχειρηματιών της Ελλάδας. Η πρακτική εκπαίδευση και η καθοδήγησή μας θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να σχεδιάσουν τα πρώτα τους βήματα στο στήσιμο των επιχειρήσεών τους με σιγουριά και ασφάλεια».

Περισσότερες πληροφορίες για τις υποτροφίες και την διαδικασία υποβολής αίτησης διατίθενται μέσω:

Ιστοσελίδας Odyssea: https://odyssea.com/incubation-entrepreneurship-scholarship/

Τηλεφωνικώς: 210 48 15 780

Με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες προς δημοσιογράφους

Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης, Communication Manager, Odyssea, τηλ: 6978220965 constantinos.simaioforidis@odyssea.com

 

Μαρία Βασιλική Δουκάκη, Alba Graduate Business School, τηλ.: 210 8964531, εσωτ. 1384, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Σχετικά με την Odyssea

www.odyssea.com

Η Odyssea είναι μια Ελληνική ΑΜΚΕ ιδρυμένη το 2016 και αποτελείται από μια δυναμική ομάδα κοινωνικών επιχειρηματιών και επιστημόνων, αρχιτεκτόνων, μηχανολόγων και ειδικών σε θέματα χρηματοδότησης και επικοινωνίας που συνεργάζονται για την ανάπτυξη καινοτόμων μοντέλων και λύσεων σε συστηματικά κοινωνικά ζητήματα. Η αποστολή της είναι να ενδυναμώσει αποκλεισμένες και ευάλωτες κοινότητες Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα. Βοηθάει στην ανάπτυξη αυτονομίας, επιταχύνει τις προσπάθειες προς μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και επιτρέπει σε όλους την πρόσβαση στις τεχνολογικές εξελίξεις. Τα τρία σκέλη δραστηριοτήτων της Odyssea είναι η Ακαδημία, η οποία παρέχει δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, το γραφείο Απασχολησιμότητας, το οποίο βοηθάει τους ωφελούμενους να αναπτύξουν εργασιακές δεξιότητες και να βρούν εργασία, και το Makerspace (επίσης ονομαζόμενο Astrolab), το εργαστήριο κατασκευής που παρέχει τεχνολογική εκπαίδευση και ανοιχτή πρόσβαση σε υπερσύγχρονα εργαλεία και δεξιότητες κατασκευής με στόχο την διευκόλυνση θετικών κοινωνικών αλλαγών. Iδρυτικός δωρητής και κύριος χορηγός της Odyssea είναι το NextFab Foundation, ο φιλανθρωπικός κλάδος της Αμερικάνικης ιδιωτικής κοινωνικής επιχείρησης NextFab.

 

Σχετικά με το Alba Graduate Business School

 

Tο Alba Graduate Business School, The American College of Greece αποτελεί το Business School του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Από την ίδρυσή του το 1992, και στη διάρκεια της λειτουργίας του, διατηρεί την παράδοσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία και την επαφή του με τις επιχειρήσεις. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθεί ενεργά την επιστημονική έρευνα, τη δημιουργία και τη διάχυση νέας γνώσης. Το Alba προσφέρει 13 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και φέρει την επίσημη αναγνώριση του New England Commission of Higher Education (NECHE). Όλα τα ΜΒΑ προγράμματα είναι πιστοποιημένα από το The Association of MBAs, ενώ το MSc in Finance και το MSc in SHRM είναι EFMD Accredited.

Στο πλαίσιο του Alba λειτουργεί το AHEAD – Alba Hub for Entrepreneurship and Development από το 2009 με αποστολή την ενδυνάμωση επιχειρηματιών και την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn