trch9.jpg

 

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μία online εκδήλωση θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα ο μεγαλύτερος αγροδιατροφικός διαγωνισμός καινοτομίας "Trophy – Τροφή Challenge". Η εκδήλωση του τελικού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 18.30 και θα μεταδοθεί live στα κανάλια του YouTube και του Facebook, του προγράμματος “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”.

Στον τελικό θα ανακοινωθούν οι νικήτριες ομάδες, μία για κάθε κατηγορία (Agri-Tech Startups, Food-Tech Startups και Agri-Tech & Food-Tech Ideas), που θα προκύψουν από τη διαδικασία του bootcamp, στις 7-8 Ιουλίου. Οι ομάδες που θα προκριθούν στο bootcamp θα προετοιμαστούν και θα λάβουν καθοδήγηση σε επιχειρησιακά και τεχνικά θέματα από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς.

Οι 3 νικήτριες ομάδες, μία από κάθε κατηγορία, θα κληθούν να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές προτάσεις τους σε ένα online live pitching, κατά τη διάρκεια του τελικού και θα λάβουν τα χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 22.000 ευρώ. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν απευθείας στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού Future Agro Challenge και να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey στις Η.Π.Α. Τα μη χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού  περιλαμβάνουν επίσης συμμετοχή σε acceleration  προγράμματα, πρόσβαση στο δίκτυο 5G της Vodafone και mentoring σε θέματα εμπορικής εφαρμογής της ιδέας, κατοχύρωσης πνευματικής ιδιοκτησίας και λογιστικής υποστήριξης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο  Δρ. Βασίλης Νικολόπουλος, επικεφαλής Εφαρμοσμένης Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας του τομέα Ενέργειας της MYTILINEOS (Protergia) και ιδρυτής της πρώτης Ελληνικής deep tech startup Intelen, στον χώρο της Ενέργειας και της Ενεργειακής Πληροφορικής. Η Intelen, αποτέλεσμα της έρευνας του Β. Νικολόπουλου στο ΕΜΠ, έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία καινοτομίας σήκωσε γύρους χρηματοδοτήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό και αποτελεί τα τελευταία χρόνια, ένα από τα συστατικά του Ψηφιακού Ενεργειακού μετασχηματισμού της Protergia, MYTILNEOS αλλά και της γενικότερης Ενεργειακής αγοράς.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο έμπειρος σε θέματα αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης.

Την κριτική επιτροπή που θα επιλέξει τους τελικούς νικητές, απαρτίζουν η κα Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη και σύμβουλος επικοινωνίας, ο κ. Ξενοφών Κάππας, Διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, η κα Κατερίνα Πραματάρη, Partner - Unifund, ο  κ. Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Senior Analyst στην Velocity Velocity.Partners VC, 0 κ.  Μανώλης Παναγιωτόπουλος, Country Commercial Lead για τον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της BAYER Ελλάς, η κα Μαριάννα Βρεττού- Σούλτες, Διευθύντρια Marketing της BASF Ελλάς, ο κ. Άκης Τσαρούχης, Υπεύθυνος Enterprise Business Development για την Vodafone Ελλάδος, ο κ. Βασίλης Πετίνης, Partner RSM Greece και ο κ. Χρήστος Καθάριος, Επιχειρησιακός Διευθυντής της Tethys Equity SA.

Την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο Bootcamp αναλαμβάνουν οι μέντορες κ.κ. Δημήτρης Κουρτέσης, Program Manager του OK!Thess και Technology Entrepreneur, Γιάννης Περουλάκης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Nίκος Τσονιώτης Entrepreneur  και start up coach του OK!Thess, οι Κατερίνα Παπαθωμά, Δημήτρης Παξιμάδης και Παντελής Κονταξάκης, μέλη του ΚΕΜΕΛ και Κατερίνα Κανδυλιάρη και Γιώργος Κυριακαράκος, νικητές του περσινού διαγωνισμού Trophy – Τροφή Challenge στον τομέα του food tech και agritech αντίστοιχα. 

Ο διαγωνισμός Trophy – Τροφή Challenge” υλοποιείται από το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”, υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC).

 

Μέγας δωρητής του ευρύτερου προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και του διαγωνισμού «Trophy – Τροφή Challenge» είναι το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι η Πρεσβεία των Η.ΠΑ. και οι εταιρείες BAYER, BASF και Tuvunu. Τα μη χρηματικά έπαθλα τα προσφέρουν η VODAFONE Business, η δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης Βεκρής, ο εθελοντικός οργανισμός ΚΕΜΕΛ και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων RSM Greece.

 ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

trophy challenge1

 

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε: 

 

Αναστασία Ψωμά 

Advancement and Outreach Manager 

Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά 

Τηλ: +2310 471 292 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Μαριάννα Ιατρίδου

PR Executive

mscomm

Τηλ: 210 7236 217

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn