tr.png

 

H Coteco Εκπαιδευτική-Συμβουλευτική σε συνεργασία με το Beverage Standards Association of UK, την Ένωση που αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες βιομηχανίες καφέ, κακάο, τσαγιού και νερού στη Μεγάλη Βρετανία, παρουσιάζουν στην Ελλάδα και την Κύπρο μια σειρά σεμιναρίων εξειδίκευσης στον χώρο του καφέ και των υπόλοιπων ροφημάτων (Beverage Experts), που οδηγούν στους διεθνώς αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς τίτλους σπουδών Barista Skills Level 1 και Barista Skills Level 2 VRQ.

bsa2Το Beverage Standards Association of UK (BSA) ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπική Ένωση το 1996 στη Μ. Βρετανία, έχοντας ως στόχο την αντιπροσώπευση και την υποστήριξη των μελών της, προωθώντας τη βέλτιστη πρακτική της βιομηχανίας μέσω της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης και του networking, με στόχο την αναβάθμιση των standards και της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών στον χώρο των ροφημάτων εκτός οικιακής κατανάλωσης. Επίσης ο φορέας λειτουργεί ως συμβουλευτική στην κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας πλατφόρμα σε σχετικά θέματα.

Το BSA παρέχει στην Αγγλία, τη Σκοτία και την Ιρλανδία πιστοποιημένα σεμινάρια εκπαίδευσης γύρω από τον χώρο των ροφημάτων, τα οποία και αναγνωρίζονται ως μαθήματα προς ένταξη στις τουριστικές πανεπιστημιακές σπουδές.

To Barista Skills Level 1 και το Barista Skills Level 2 VRQ είναι τα μοναδικά ολοκληρωμένα σεμινάρια barista στην Ελλάδα που παρέχουν διεθνώς αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς τίτλους σπουδών κατόπιν εξετάσεων και όχι απλές βεβαιώσεις παρακολούθησης, πιστοποιώντας γνώσεις στον καφέ και σε όλα τα σημαντικά ροφήματα στον χώρο της εστίασης. Βεβαιώνοντας έτσι υψηλό επίπεδο  κατάρτισης σε όλα τα ροφήματα που απαιτείται να κατέχει ένας εκπαιδευμένος  barista στις μέρες μας σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα από αποκλειστικά εκπαιδευμένους trainers του Beverage Standards Association of UK μόνο σε  πιστοποιημένα κέντρα από τον βρετανικό φορέα.

Συγκεκριμένα, και τα δύο σεμινάρια  εστιάζουν στους εξής  4 εκπαιδευτικούς πυλώνες:lat

  • Υψηλή κατάρτιση στη γνώση των πρώτων υλών (καφές, τσάι, κακάο, smoothies) / θεωρία, γευσιγνωσία
  • Σωστή παρασκευή των ροφημάτων (όλα τα ροφήματα του καφέ {εσπρέσο, καπουτσίνο, latte κτλ.}, σοκολάτα, τσάι, smoothies, χυμοί)
  • Σωστή χρήση των μηχανών (μηχανές εσπρέσο, σοκολατιέρες κτλ.)
  • Customer service / υγιεινή και ασφάλεια / ψυχολογία πελάτη
  • Ακολουθούν γραπτές και πρακτικές εξετάσεις για την κατάκτηση της πιστοποίησης και του τίτλου σπουδών από πιστοποιημένους BSA trainers

To Level 1 ως βασικό σεμινάριο ασχολείται με τα commercial beverages και το Level 2 ως εξειδικευμένο σεμινάριο ασχολείται με τα speciality beverages και εμπεριέχει πιο εξειδικευμένα κομμάτια, όπως ανώτερες τεχνικές εκχύλισης, latte art κτλ.

Τα παραπάνω σεμινάρια αποτελούν σπουδές διεθνούς κύρους και standards με την εγγύηση του Beverage Standards Association of UK, ανοίγοντας πόρτες εργασίας σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, στον χώρο της εστίασης και των τουριστικών επαγγελμάτων.

Περισσότερες  πληροφορίες:  www.bsaeducation.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn