kal25.jpg

 

Η Proud Dodo είναι μια ελληνική εταιρία που διαθέτει 100% φυσικά, βιοδιασπώμενα και κομποστοποιήσιμα καλαμάκια από σιτάρι, δίνοντας απάντηση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα που αναζητά λύση: τη μόλυνση του περιβάλλοντος από το πλαστικό.

Τα καλαμάκια σίτου είναι 100% φυσικά και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον ερχόμενα σε επαφή μαζί του μετά τη χρήση τους, σε αντίθεση με τα ευρέως διαδεδομένα καλαμάκια από PLA (που μοιάζουν εμφανισιακά με τα πλαστικά), τα οποία διασπώνται μόνο υπό κατάλληλες συνθήκες, όπως υπό θερμοκρασία 50°C και υψηλή υγρασία. Αντιθέτως, αν ένα καλαμάκι σίτου καταλήξει ατυχώς στη θάλασσα, είναι σαν να έχει πέσει ένα φύλο δέντρου στο νερό.

Συνδυαστικά με τα καλαμάκια σίτου η Proud Dodo διαθέτει και 100% χάρτινο craft καλαμάκι μεγάλης διαμέτρου, τριών στρώσεων και μεγάλης αντοχής για να καλύψει τις ανάγκες κάθε προετοιμασίας ροφήματος, ώστε να σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε πλήρως τα πλαστικά με τον πιο οικολογικό τρόπο.

Γιατί να επιλέξετε τα προϊόντα Proud Dodo

Επειδή η μείωση του πλαστικού είναι ο δρόμος του μέλλοντος

Ο πλανήτης επιβαρύνεται συνεχώς με πλαστικό, το οποίο εξακολουθεί να αυξάνεται. Προβλέπεται ότι το βάρος του πλαστικού που βρίσκεται στη θάλασσα θα ξεπεράσει αυτό των ψαριών μέχρι το 2050. Η ανάγκη για μείωσή του είναι επιτακτική και η στρατηγική των ισχυρότερων επιχειρήσεων παγκοσμίως λαμβάνει πλέον σοβαρά υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος. Οι κορυφαίες εταιρίες του κλάδου των ποτών και των τροφίμων έχουν ανακοινώσει την αντικατάσταση όλων των πλαστικών προϊόντων με φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές. Οι πιο πετυχημένες πολυεθνικές στον χώρο της ένδυσης πρόκειται να διαθέτουν μόνο βιοδιασπώμενα ρούχα ως το 2025. Οι σύγχρονες μεγάλες εταιρίες αναγνωρίζουν τη νέα πραγματικότητα: η στροφή προς την οικολογία δεν είναι εργαλείο marketing, είναι ο μόνος δρόμος προς το μέλλον.

Επειδή eco σημαίνει cool!

Η όλο και μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος διαμορφώνει δραστικά τις σύγχρονες καταναλωτικές συνήθειες. Η νέα γενιά καταναλωτών είναι συνειδητοποιημένη σχετικά με το περιβάλλον. Η ηθική παραγωγή και κατανάλωση είναι η τάση της εποχής. Επιπλέον, τα οικολογικά προϊόντα προσφέρουν premium αίσθηση στον καταναλωτή.

Εσείς τι θα επιλέγατε για να πιείτε τον καφέ σας; Ένα καλαμάκι φτιαγμένο από φυτικές ύλες ή από κάποιο υποπαράγωγο του πετρελαίου;

Επειδή η διασφάλιση της ποιότητας είναι προτεραιότητά μας, στην Proud Dodo φροντίζουμε για την πιστοποίηση των προϊόντων μας σε κάθε παραγωγή. Τα καλαμάκια μας υποβάλλονται σε πλήρεις ελέγχους και συνοδεύονται από:

  • Πιστοποιητικά αναλύσεων και υγιεινής από διαπιστευμένο από το κράτος εργαστήριο
  • Πλήρη πιστοποιητικά ελέγχου από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
  • Πιστοποιήσεις gluten-free

Έτσι, είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουμε.

Επειδή οι συσκευασίες μας είναι 100% plastic free.

 

 

Επειδή θέλετε να είστε πρωτοπόροι

Τον Μάιο του 2018 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την κατάργηση πολλών πλαστικών προϊόντων μίας χρήσεως, που ευθύνονται για το 70% της θαλάσσιας ρύπανσης. Μεταξύ των προϊόντων αυτών είναι τα πλαστικά καλαμάκια. Από το 2021 η κυκλοφορία τους πρόκειται να απαγορευθεί από τις ευρωπαϊκές αγορές. Αν θέλετε να είστε πρωτοπόροι, κάντε από τώρα το επόμενο βήμα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνετε τη διαφορά.

Ελάτε μαζί μας σε έναν πιο πράσινο κόσμο!

www.proudodo.gr

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn